Het ondernemingsvermogen

Bedrijfsopvolgingsregeling: het ondernemingsvermogen

Ondernemingsvermogen. Een voorwaarde van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) waarvan u misschien verwacht dat deze geen vragen oproept, maar niets is minder waar. De scheidslijn tussen wel en niet ondernemen kan flinterdun zijn en dan liggen discussies met de fiscus op de loer. Lees hoe u zich goed kunt voorbereiden.

Interviewreeks: familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen

Wist u dat slechts één op de drie familiebedrijven de overdracht van de oprichters naar de volgende generatie overleeft? Een goede opvolgingsstrategie is daarom van groot belang, en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is hiervan een essentieel onderdeel.

Om in aanmerking te komen voor de fiscaal aantrekkelijke voordelen van de BOR moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. In een reeks van vijf interviews benoemen onze specialisten de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen uit de praktijk.

De volgende onderwerpen zijn in deze reeks aan bod gekomen:

  1. Dienstbetrekkingseis – Olaf Leurs
  2. Ondernemingsvermogen – Lisa Warnars & Chris Spanjersberg
  3. Bezitsperiode – Robbert van Kooten
  4. Huwelijkse voorwaarden – Charlotte Zandvoort
  5. Voortzettingseis – Maarten Merkus
  6. Strategische aandachtspunten

>>> Ga naar de BOR-interviewreeks overzichtspagina

Download nu het tweede artikel: het ondernemingsvermogen

In dit interview bespreken BOR-deskundigen Lisa Warnars en Chris Spanjersberg het ondernemingsvermogen. Hun advies? Doe tijdig uw financiële huiswerk om plausibele en goed onderbouwde standpunten aan de Belastingdienst te kunnen presenteren.

Behoefte aan een oriënterend gesprek?

Vergroot uw kansen op continuïteit en boek een vrijblijvend adviesgesprek. Zo kunnen wij u helpen om te handelen met meer zekerheid, bij het benutten van kansen en het voorkomen van ongewenste verrassingen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Tip: vul online onze dynamische assessement voor familiebedrijven in.

 

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.