Bedrijfsopvolgingsregeling: de dienstbetrekkingseis
Op papier lijkt de dienstbetrekkingseis een kraakheldere regel: als een familielid het familiebedrijf geschonken krijgt, dan dient hij of zij minstens drie jaar in dienst te zijn geweest om de bedrijfsopvolgingsregeling toe te kunnen passen. De praktijk is echter weerbarstig, zo worden valkuilen en voorbereidende maatregelen dikwijls onderschat.
Interviewreeks: familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen
Wist u dat slechts één op de drie familiebedrijven de overdracht van de oprichters naar de volgende generatie overleeft? Een goede opvolgingsstrategie is daarom van groot belang, en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is hiervan een essentieel onderdeel.
Om in aanmerking te komen voor de fiscaal aantrekkelijke voordelen van de BOR moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. In een reeks van vijf interviews benoemen onze specialisten de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen uit de praktijk.
De volgende onderwerpen zijn in deze reeks aan bod gekomen:
- Dienstbetrekkingseis – Olaf Leurs
- Ondernemingsvermogen – Lisa Warnars & Chris Spanjersberg
- Bezitsperiode – Robbert van Kooten
- Huwelijkse voorwaarden – Charlotte Zandvoort
- Voortzettingseis – Maarten Merkus
- Strategische aandachtspunten
>>> Ga naar de BOR-interviewreeks overzichtspagina
Download nu het eerste artikel: de dienstbetrekkingseis
In dit eerste interview bijt Meijburg partner Olaf Leurs het spits af en geeft hij tekst en uitleg over de dienstbetrekkingeis. Zijn advies? Wacht niet te lang en besteed bijtijds aandacht aan het ontwerpen en implementeren van uw bedrijfsopvolgingsstrategie.
Behoefte aan een oriënterend gesprek?
Vergroot uw kansen op continuïteit en boek een vrijblijvend adviesgesprek. Zo kunnen wij u helpen om te handelen met meer zekerheid, bij het benutten van kansen en het voorkomen van ongewenste verrassingen. Onze specialisten staan voor u klaar.
Tip: vul online onze dynamische assessement voor familiebedrijven in.