Bedrijfsopvolgingsregeling: de voortzettingseis

13 oktober 2021
Bedrijfsopvolgingsregeling voortzettingseis

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) biedt de opvolgers en overdragers van aandelen in een familiebedrijf interessante fiscale voordelen. Er zijn echter ook voorwaarden. Zo mag het familiebedrijf, volgens de voortzettingseis, gedurende vijf jaar niet verkocht of veranderd worden. Hoe nauw luistert deze eis? En hoe gaat u hier strategisch mee om?

Download nu het vijfde artikel: de voortzettingseis

In dit interview benoemt BOR-specialist Maarten Merkus belangrijke aandachtspunten met behulp van diverse praktijkvoorbeelden. Tevens benadrukt hij het belang van een strategisch meerjarenplan voor uw familiebedrijf. De voortzettingseis is immers een absolute toets, die van invloed is op zowel de huidige als nieuwe generatie.

Interviewreeks: familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen

Wist u dat slechts één op de drie familiebedrijven de overdracht van de oprichters naar de volgende generatie overleeft? Een goede opvolgingsstrategie is daarom van groot belang, en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is hiervan een essentieel onderdeel.

Om in aanmerking te komen voor de fiscaal aantrekkelijke voordelen van de BOR moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. In een reeks van vijf interviews benoemen onze specialisten de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen uit de praktijk.

De volgende onderwerpen zijn in deze reeks aan bod gekomen:

  1. Dienstbetrekkingseis – Olaf Leurs
  2. Ondernemingsvermogen – Lisa Warnars & Chris Spanjersberg
  3. Bezitseis – Robbert van Kooten
  4. Huwelijkse voorwaarden – Charlotte Zandvoort 
  5. Voortzettingseis – Maarten Merkus
  6. Strategische aandachtspunten

>>> Ga naar de BOR-interviewreeks overzichtspagina

Behoefte aan een oriënterend gesprek?

Vergroot uw kansen op continuïteit en boek een vrijblijvend adviesgesprek. Zo kunnen wij u helpen om te handelen met meer zekerheid, bij het benutten van kansen en het voorkomen van ongewenste verrassingen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Tip: vul online onze dynamische assessement voor familiebedrijven in.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.