Bedrijfsopvolgingsregeling: de bezitseis

16 september 2021
bedrijfsopvolgingsregeling BOR bezitseis

Een familiebedrijf staat nooit stil. Er wordt continu aan de weg gespijkerd en zaken als schaalvergroting, modernisering en/of diversificatie zijn aan de orde van de dag. Maar welke gevolgen kunnen deze ontwikkelingen hebben op het fiscaal efficiënt toepassen van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)? En in het bijzonder de bezitseis van vijf jaar?

Interviewreeks: familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen

Wist u dat slechts één op de drie familiebedrijven de overdracht van de oprichters naar de volgende generatie overleeft? Een goede opvolgingsstrategie is daarom van groot belang, en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is hiervan een essentieel onderdeel.

Om in aanmerking te komen voor de fiscaal aantrekkelijke voordelen van de BOR moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. In een reeks van vijf interviews benoemen onze specialisten de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen uit de praktijk.

De volgende onderwerpen zijn in deze reeks aan bod gekomen:

  1. Dienstbetrekkingseis – Olaf Leurs
  2. Ondernemingsvermogen – Lisa Warnars & Chris Spanjersberg
  3. Bezitseis – Robbert van Kooten
  4. Huwelijkse voorwaarden – Charlotte Zandvoort
  5. Voortzettingseis – Maarten Merkus
  6. Strategische aandachtspunten

>>> Ga naar de BOR-interviewreeks overzichtspagina

Download nu het derde artikel: de bezitseis

In dit interview bespreekt BOR-deskundige Robbert van Kooten de bezitseis. Hij legt uit waarom het belangrijk is om, tijdens uw dagelijkse bedrijfsvoering, ook stil te staan bij uw acties gelet op de BOR. Een ogenschijnlijk klein detail kan grote gevolgen hebben.

Behoefte aan een oriënterend gesprek?

Vergroot uw kansen op continuïteit en boek een vrijblijvend adviesgesprek. Zo kunnen wij u helpen om te handelen met meer zekerheid, bij het benutten van kansen en het voorkomen van ongewenste verrassingen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Tip: vul online onze dynamische assessement voor familiebedrijven in.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.