Bedrijfsopvolgingsregeling: strategische aandachtspunten

28 oktober 2021
Bedrijfsopvolgingsregeling: strategische aandachtspunten

Eigenaar of werkzaam binnen een familiebedrijf? Dan krijgt u vroeg of laat te maken met de vraag: wie neemt het bedrijf over? Uit statistieken blijkt dat deze vraag niet te lichtvaardig mag worden opgevat. Slechts één op de drie familiebedrijven overleeft de overdracht van oprichters naar kinderen. Het is dus belangrijk om uw opvolging goed voor te bereiden. En dan kunt u niet om de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) heen.

Interviewreeks: familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen

Om in aanmerking te komen voor de fiscaal aantrekkelijke voordelen van de BOR moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. In een reeks van vijf interviews benoemen onze BOR-specialisten de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen uit hun praktijk.

De volgende onderwerpen zijn in deze reeks aan bod gekomen:

  1. Dienstbetrekkingseis – Olaf Leurs
  2. Ondernemingsvermogen – Lisa Warnars & Chris Spanjersberg
  3. Bezitseis – Robbert van Kooten
  4. Huwelijkse voorwaarden – Charlotte Zandvoort
  5. Voortzettingseis – Maarten Merkus
  6. Strategische aandachtspunten

>>> Ga naar de BOR-interviewreeks overzichtspagina

Download nu het laatste artikel: strategische aandachtspunten BOR

In dit laatste artikel vatten wij de belangrijkste aandachtspunten en voorwaarden voor de BOR samen in één handig overzicht. Naast een overzicht van de fiscale vereisten, biedt dit u praktische handvatten voor een goede voorbereiding op uw overdracht.

Behoefte aan een oriënterend gesprek?

Vergroot uw kansen op continuïteit en boek een vrijblijvend adviesgesprek. Zo kunnen wij u helpen om te handelen met meer zekerheid, bij het benutten van kansen en het voorkomen van ongewenste verrassingen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Tip: vul online onze dynamische assessement voor familiebedrijven in.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.