Tax Compliance

Fiscale wet- en regelgeving en andere belastingmaatregelen veranderen voortdurend en de Belastingdienst stelt steeds meer eisen aan de manier en het moment van indienen van aangiften. Daarbij neemt de aandacht voor de fiscale positie in de jaarrekeningen en de ontwikkelingen rond standaard financiële rapportages toe.

Contact team

Voldoen aan fiscale verplichtingen

Het opstellen van aangiften vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting stelt organisaties voor steeds meer uitdagingen om te voldoen aan de fiscale verplichtingen.

Fiscale planning

Geïntegreerde benadering

Onze compliance specialisten werken geïntegreerd samen met onze fiscaal specialisten voor de fiscale planning. We kunnen daardoor optimaal adviseren over de gehele fiscale positie, zoals:

 • Beoordelen belastingpositie in de jaarrekening (tax accounting)
 • Monitoren belastingrente en beoordelen aanslagen (tax treasury)
 • Opstellen aangifte (tax compliance)
 • Finale afwikkeling aangifte met de Belastingdienst.

Daarbij ondersteunen wij bij het invoeren van nieuwe werkwijzen en het implementeren van nieuwe administratieve systemen.

Fiscale processen

Fiscale processen standaardiseren

Voor een efficiënt aangifteproces en het waarborgen van duidelijke afspraken investeren wij in een hoogwaardig complianceproces met bewezen precisie en efficiëntie. Daarbij werken we met toptalenten en hebben wij een uitstekende reputatie bij de Belastingdienst. Wij voegen waarde toe aan het aangifteproces door:

 • Identificeren van fiscale mogelijkheden die tot (belasting)besparingen leiden
 • Vaststellen fiscale risico’s vast en hierop anticiperen
 • Verbeteren van jouw eigen processen om tot meer efficiëntie, tijdwinst en kostenbesparingen te komen.
Tax technology solutions

Tax technology solutions

Voor de ondersteuning van zowel het aangifteproces als heldere werkprocessen hebben wij geavanceerde  IT-tools ontwikkeld. Onze werkwijze biedt de volgende voordelen:

 • Onze technologische oplossingen zijn flexibel qua inzet
 • We kunnen gegevens rechtstreeks vanuit jouw financiële administratie importeren, wat zowel kostenbesparend als nauwkeurig is.
 • Bij het uitvragen van de informatie voor de aangifte vullen wij de informatie waar we al over beschikken voorin, wat dubbel werk en fouten voorkomt.

Tax Compliance services

s

Aangifte Vennootschapsbelasting

Deze belasting wordt voortdurend gewijzigd en kent legio stimulerings- en anti-misbruikmaatregelen. Onze specialisten ondersteunen met proactieve advisering, bij het opstellen van de aangifte vennootschapsbelasting, bij het invoeren van nieuwe werkwijzen en het implementeren van nieuwe administratieve systemen. Lees verder.

s

Aangifte Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is met haar boxenstructuur, diverse vrijstellingen en persoonsgebonden aftrekken complex. Inkomen uit het buitenland kan dit nog verder compliceren, bijvoorbeeld omdat je met belastingverdragen te maken krijgt. Onze specialisten ondersteunen met advies, fiscale procedures en verzorgen de aangifte inkomstenbelasting. Lees verder.

tax

Tax treasury

Over te betalen vennootschapsbelasting is minimaal 8% belastingrente verschuldigd. Over teruggaven wordt in principe geen rente vergoed. Het is dus belangrijk om je belastingpositie en de status van de aanslagregeling constant goed te monitoren. Als we zijn gemachtigd voor Service Bericht Aanslagen (SBA’s) kunnen we alle aanslagen beoordelen, bevindingen delen en gezamenlijk de belastingrentepositie beoordelen.

Tax Compliance bij Meijburg

Wij benaderen het aangifteproces vanuit een bredere context dan alleen het opstellen en indienen van de aangifte. Zo beschouwen we deze als een jaarlijks terugkerende levenscyclus waardoor je op elk moment over je fiscale positie geïnformeerd bent. Voordelen van tax compliance bij Meijburg zijn:

 • De aangifte wordt in Nederland gemaakt en waar mogelijk op locatie. Geen outsourcing en data gaat de grens niet over;
 • Eén Client Service Team waarin aangifte en advies zijn verenigd en op dezelfde kantoren in Nederland werken;
 • Besparing van kosten en tijd door een efficiënt aangifteproces met behulp van IT-tools;
 • hoge kwaliteit service met een optimale integratie van belastingadvies in de aangifte waarbij wij pro-actief optimalisatiemogelijkheden en risico’s signaleren;
 • Korte communicatielijnen

Aankomende events

30
Nov

Online - Btw-sessie | CBAM-verplichtingen

30
Nov

Webcast - Woningcorporaties | Onderzoek fiscaliteit in de jaarrekening

07
Dec

Webcast - Schijnzelfstandigheid in de zorg

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.