Btw

Heb je hulp nodig bij de BTW-heffing van jouw onderneming? Of is jouw bedrijf op zoek naar een goede partner op het gebied van btw? Lees wat Meijburg & Co op het gebied van btw voor jou kan betekenen.

Contact

Btw: iedere ondernemer betaalt of ontvangt het bij in- en verkopen van goederen en diensten. Voor veel ondernemingen vormen de btw-regels geen probleem. Daarom is hierbij meestal geen uitgebreide deskundige begeleiding nodig. Maar er zijn vele bijzondere situaties en uitzonderingen in de regelgeving rondom btw. In deze gevallen voorziet Meijburg & Co u graag van deskundig advies.

Lastige situaties bij btw-heffing

De vele bijzondere situaties en uitzonderingen bij de btw-heffing krijgen vaak de meeste aandacht bij btw-controles. Van een dergelijke lastige situatie is bijvoorbeeld sprake als uw onderneming veel in- en verkooptransacties heeft. Als dit bovendien het geval is in combinatie met een complexe, grensoverschrijdende supply chain, dan is het moeilijk om te voldoen aan alle verschillende wet- en regelgeving rondom de btw-heffing. Daarbij is het ook een grote uitdaging om de ERP-systemen goed in te richten.

Dit kan Meijburg & Co op het gebied van btw voor u betekenen

Meijburg & Co heeft vele btw-professionals in huis. Wij houden ons fulltime bezig met btw-heffing. Dit zijn de diensten die we verlenen rondom btw:

  • Algemene btw-planning, zowel nationaal als grensoverschrijdend.
  • Advies bij complexe transacties. Denk hierbij aan fusie, acquisitie en herstructurering van activiteiten.
  • Procesvoering, zowel nationaal als voor het Europese Hof van Justitie.
  • Ondersteuning bij belastingcontroles.
  • Onderhandelen met de Belastingdienst.
  • Geven van second opinions.
  • Due-diligence-onderzoeken.
  • Aanbieden van tools, zoals voor data-analyse.
  • Compliancewerkzaamheden, inclusief het outsourcen van aangiften.
  • Een ERP-systeemcheck: is uw ERP-systeem correct ingericht? Zo niet, dan adviseren wij u over en assisteren wij u bij een nieuw of verbeterd ERP-systeem. Dit doen we voor verschillende marktsegmenten, zoals vastgoed, non-profit, software, leasing en financiële dienstverlening.

Advies nodig over btw-heffing?

Zoals gezegd houden onze professionals zich fulltime bezig met vraagstukken rondom btw-heffing. In combinatie met de omvang van onze btw-afdeling zorgt dit voor een ongekend kennis- en ervaringsniveau op het gebied van btw. Bovendien werken we intensief samen met onze btw-collega’s van buitenlandse KPMG-kantoren. Dat zorgt ervoor dat we u ook op internationaal gebied van de meest efficiënte adviezen kunnen voorzien.

Heeft u hulp nodig bij de btw-heffing van uw onderneming? Is uw bedrijf op zoek naar een goede partner op het gebied van btw? Onze specialisten staan graag voor u klaar.

Links & Downloads

Aankomende events

30
Nov

Online - Btw-sessie | CBAM-verplichtingen

30
Nov

Webcast - Woningcorporaties | Onderzoek fiscaliteit in de jaarrekening

07
Dec

Webcast - Schijnzelfstandigheid in de zorg

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.