Kansspelbelasting

Uitbreiding en verdere versoepeling uitstel van betaling voor ondernemers

Naast de omzet-, inkomsten-, loon- en vennootschapsbelasting gaat het tijdelijke uitstelbeleid nu gelden voor de kansspelbelasting, assurantiebelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (EB/ODE, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), douanerechten, accijns (minerale oliën, alcohol en tabak), verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland.

Lees verder

Pro Memorie 2020

Ondernemers, managers en administrateurs worden elk jaar weer geconfronteerd met nieuwe tarieven, premies, uitvoeringsmaatregelen en wetten. In de jaarlijkse Pro Memorie is deze informatie op een overzichtelijke wijze voor u samengevat.

Lees verder

Kansspelbelasting goed geregeld

Kansspelbelasting is een belasting die op veel spelen van toepassing is. Denk aan traditionele kansspelen zoals loterijen, casino’s en speelautomaten. Maar ook over promotionele kansspelen moet u mogelijk belasting betalen. Voorbeelden daarvan zijn: een prijs voor ‘de miljoenste bezoeker’ of een prijs die verloot werd voor het delen van een advertentie op social media. Ditzelfde geldt voor online kansspelen. Als u die aanbiedt of wint, kan het goed zijn dat u kansspelbelasting moet afdragen.

Lees verder

Fiscale maatregelen voor 2019

Op Prinsjesdag, 18 september 2018, heeft het kabinet het pakket Belastingplan 2019 aangeboden aan de Tweede Kamer.

Lees verder

Het Belastingplan 2019 op twee pagina’s

Wij hebben een overzicht van de maatregelen uit het pakket Belastingplan 2019 voor u op twee pagina’s gezet.

Lees verder

Varia Belastingplan 2019

Het regeerakkoord bevat de nodige fiscale vergroeningsmaatregelen. Een deel van deze maatregelen is opgenomen in het wetsvoorstel Fiscale vergroeningsmaatregelen 2019, dat onderdeel uitmaakt van het pakket Belastingplan 2019.

Lees verder

Fiscale maatregelen voor 2018

Op Prinsjesdag, 19 september 2017, heeft het demissionaire kabinet het pakket Belastingplan 2018 aangeboden aan de Tweede Kamer.

Lees verder

Het Belastingplan 2018 op twee pagina’s

Wij hebben een overzicht van de maatregelen uit het pakket Belastingplan 2018 voor u op twee pagina’s gezet.

Lees verder

Varia Belastingplan 2018

De energiebelasting kent een fiscaal gunstige regeling voor stadsverwarming die grotendeels (voor meer dan 50%) gebruik maakt van restwarmte. Voorgesteld wordt om de stadsverwarmingsregeling uit te breiden naar installaties voor stadsverwarming die grotendeels gebruik maken van aardwarmte of vaste of vloeibare biomassa, al dan niet in combinatie met restwarmte.

Lees verder

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.