Douane en accijnzen

EU en Mercosur sluiten handelsovereenkomst

Na 20 jaar onderhandelen hebben de Europese Unie en de Mercosurlanden - Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay - op 28 juni 2019 een politiek akkoord bereikt over een ambitieuze, evenwichtige en alomvattende handelsovereenkomst.

Lees verder

De EU en Vietnam ondertekenen vrijhandelsovereenkomst en investeringsbeschermings-overeenkomst

De EU heeft de vrijhandelsovereenkomst omschreven als de "meest ambitieuze" vrijhandelsovereenkomst die de EU ooit met een ontwikkelingsland heeft gesloten.

Lees verder

Het begrip ‘soortgelijke goederen’ en het effect van kortingen bij de toepassing van de deductieve methode voor de douanewaarde

Op 20 juni 2019 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ) zijn arrest gewezen in de zaak Oribalt Rīga (C-1/18).

Lees verder

Brexit: a never ending story - Part 7

De Europese verkiezingen zijn achter de rug. De balans wordt dit keer niet alleen in Brussel opgemaakt. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt er veel nagepraat over wat de afgelopen week is gebeurd.

Lees verder

Brexit: ‘Een slechte klucht waarbij je niet mag weglopen…’

‘Het volgen van de ontwikkelingen met betrekking tot Brexit, is als verplicht kijken naar een slechte klucht waarbij je niet mag weglopen…’, typeerde een klant onlangs.

Lees verder

Altijd up-to-date zijn van Brexit-nieuws? Volg dan deze influencers én podcasts

Beweren dat het nieuws rondom Brexit onvoorspelbaar is, zou bijna een Brits understatement zijn. 

Lees verder

Brexit soap: the never ending story continues - Part 5

Op woensdag 13 maart, de dag na de (tweede) nederlaag van premier May in het Britse Lagerhuis, vond bij KPMG Meijburg & Co in Amstelveen een Brexit round table plaats in samenwerking met de Franse Kamer van Koophandel.

Lees verder

Brexit: Vertragingen aan de grens grootste probleem

Een harde Brexit levert grote vertragingen aan de grens, complexere procedures en administratieve rompslomp op, denken de Nederlandse industriële bedrijven. 

Lees verder

Economische partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan treedt in werking op 1 februari 2019

In 2013 startten de EU en Japan onderhandelingen over het verbeteren van de economische en strategische samenwerking.

Lees verder
© 2019 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.