Btw

Btw quick fixes per 1 januari 2020: a line on the horizon?

Lees verder

Hoge Raad bevestigt ruime uitleg fiscale eenheid btw

Dit is met name van belang voor partijen met een beperkt btw-aftrekrecht, zoals onderwijs- en zorginstellingen, banken, verzekeraars en onder omstandigheden holdings.

Lees verder

Geen btw-aftrek voor beleggingsactiviteiten van universiteit

Op 3 juli 2019 heeft het Europese Hof van Justitie (‘HvJ’) uitspraak gedaan in de zaak University of Cambridge (C‑316/18). Deze uitspraak is actueel en niet alleen van belang voor non-profitorganisaties.

Lees verder

Mogelijk btw over schadevergoeding bij voortijdige ontbinding leaseovereenkomst

Op 3 juli 2019 heeft het Europese Hof van Justitie uitspraak gedaan in de zaak UniCredit Leasing EAD (nr. C-242/18).

Lees verder

Btw in SAP

Belasting- en financiële adviseurs die zich met btw bezighouden hebben steeds meer kennis nodig van IT processen in ERP-systemen, zoals SAP. Om de kennis van de werking van btw in ERP-systemen te vergroten bieden wij de training ‘Btw in SAP’ aan. 

Lees verder

Arrest HvJ met mogelijk gevolgen voor btw-positie van commissarissen en soortgelijke functionarissen

Het arrest wijkt af van de huidige Nederlandse praktijk.

Lees verder

Btw-besluit bijzonder overheidstoezicht bij beleggingsfondsen

De staatssecretaris van Financiën (hierna: staatssecretaris) heeft op 1 april 2019 het Besluit bijzonder overheidstoezicht gepubliceerd, dat in werking is getreden per 2 april 2019.

Lees verder

Conceptbesluit fiscaal overgangsrecht in geval van no deal Brexit

Op 8 maart 2019 heeft de staatssecretaris van Financiën een conceptbesluit met fiscaal overgangsrecht in verband met de Brexit naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees verder

Btw: aftrekrecht op basis van grensoverschrijdend gebruik kosten

Op 24 januari 2019 heeft het Hof van Justitie (‘HvJ’) uitspraak gedaan in de zaak Morgan Stanley & Co International plc (‘Morgan Stanley’) (nr. C-165/17).

Lees verder
© 2019 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.