Europa desk

International Tax Newsletter

Iedere maand publiceren we een newsletter met een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van International Tax.

Lees verder

Brexit: ‘Een slechte klucht waarbij je niet mag weglopen…’

‘Het volgen van de ontwikkelingen met betrekking tot Brexit, is als verplicht kijken naar een slechte klucht waarbij je niet mag weglopen…’, typeerde een klant onlangs.

Lees verder

Altijd up-to-date zijn van Brexit-nieuws? Volg dan deze influencers én podcasts

Beweren dat het nieuws rondom Brexit onvoorspelbaar is, zou bijna een Brits understatement zijn. 

Lees verder

Internationale belastingmaatregel voor digitale economie raakt alle multinationals

Onlangs vond de roundtable ‘Taxing the digital economy’ plaats bij KPMG Meijburg & Co in Amstelveen, een geslaagde en interactieve sessie met interessante uitkomsten.

Lees verder

Brexit soap: the never ending story continues - Part 5

Op woensdag 13 maart, de dag na de (tweede) nederlaag van premier May in het Britse Lagerhuis, vond bij KPMG Meijburg & Co in Amstelveen een Brexit round table plaats in samenwerking met de Franse Kamer van Koophandel.

Lees verder

Brexit: Vertragingen aan de grens grootste probleem

Een harde Brexit levert grote vertragingen aan de grens, complexere procedures en administratieve rompslomp op, denken de Nederlandse industriële bedrijven. 

Lees verder

Een praktisch stappenplan om uw onderneming Brexit-klaar te maken

Dat de Brexit grote gevolgen gaat hebben voor Nederlandse ondernemingen weet u inmiddels wel. Maar weet u ook hoe de Brexit úw bedrijf gaat raken?

Lees verder

Economische partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan: vereenvoudiging voor certificaten van oorsprong

Op 17 juli 2018 hebben de EU en Japan een nieuwe economische partnerschapsovereenkomst (EPA) ondertekend. De inwerkingtreding wordt in de eerste helft van 2019 verwacht, na ratificatie door het Europese en Japanse parlement.

Lees verder

Consultatie wetsvoorstel implementatie ATAD2

Op 29 mei 2017 is een aanpassing van de EU-richtlijn ter bestrijding van belastingontwijking aangenomen, zodat deze richtlijn zich (ook) richt tegen hybridemismatches tussen EU‑lidstaten en derde landen (ATAD2).

Lees verder

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.