Overige belastingen en fiscaal advies

man zet handtekening

Elke belastingsoort heeft zijn eigen wetten en regels. Die wet- en regelgeving blijft nooit lang hetzelfde, omdat er voortdurend nieuwe ontwikkelingen zijn. Daarom maken de experts van Meijburg & Co u graag wegwijs in het woud van belastingen en regels. Hieronder leest u meer over erf- en schenkbelasting, inkomstenbelasting, kansspelbelasting, WOZ en gemeentelijke belastingen en overdrachtsbelasting.

Erf- en schenkbelasting

Erf- en schenkbelasting: vrijwel iedereen krijgt er ergens in zijn of haar leven mee te maken. U betaalt erfbelasting over de erfenis van een overleden persoon. Schenkbelasting bent u verschuldigd als u bij leven een schenking doet. Het kan best ingewikkeld zijn om dit zelf te regelen. Daarom staan de adviseurs van Meijburg & Co u graag bij. Wilt u fiscaal advies over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze specialisten via de pagina Erf- en schenkbelasting.

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is ingedeeld op basis van een boxenstelsel, dat uit drie boxen bestaat. De vele gedetailleerde bepalingen maken dit stelsel erg complex. De specialisten van Meijburg & Co voorzien u daarom graag van belastingadvies. Lees er meer over op onze pagina Inkomstenbelasting.

Kansspelbelasting

Kansspelbelasting is een belasting die op veel spelen van toepassing is. Denk aan traditionele kansspelen zoals loterijen, casino’s en speelautomaten. Maar ook over promotionele kansspelen moet u mogelijk belasting betalen. Het gespecialiseerde team van Meijburg & Co maakt deel uit van een wereldwijd netwerk. Zo bent u verzekerd van het beste belastingadvies. Daarmee voorkomt u onnodig hoge kosten. Kijk voor meer informatie op de pagina Kansspelbelasting.

WOZ en gemeentelijke belastingen

De WOZ-waarde van uw huis of bedrijfspand wordt steeds belangrijker. De WOZ-waarde vormt namelijk niet alleen de basis voor de onroerendezaakbelasting (OZB), maar ook voor talloze andere belastingen. Het is dus van groot belang dat deze waarde niet te hoog is. Daarnaast kunt u in veel gevallen besparen op andere gemeentelijke belastingen. Wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? U leest er alles over op de pagina WOZ en gemeentelijke belastingen.

Overdrachtsbelasting

Tot slot is er de overdrachtsbelasting. Als u vastgoed koopt, moet u deze belasting over het algemeen betalen. Het bedrag hangt af van de functie van het vastgoed. Zo hoeft u voor een woning minder overdrachtsbelasting af te dragen. Ook is er in sommige gevallen een vrijstelling mogelijk. Wij gaan graag voor u na of u daar recht op heeft. In elk geval zorgen we altijd dat u geen of zo min mogelijk overdrachtsbelasting betaalt. Bent u benieuwd wat we verder voor u kunnen doen? Kijk dan op de pagina Overdrachtsbelasting.

Fiscaal of juridisch advies nodig over deze belastingen? 

Heeft u behoefte aan fiscaal of juridisch advies over de hierboven besproken overige belastingen? U vindt meer informatie over deze belastingen op de betreffende pagina’s. Daar staan ook de contactgegevens van onze professionals. We kijken ernaar uit om uw probleem of vraagstuk samen met u op te pakken.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.