Eefje Lemmens

Eefje werkt als Director in de Transfer Pricing-praktijk van KPMG Meijburg & Co. Zij heeft 12 jaar ervaring als specialist op het gebied van transfer pricing. Eefje adviseert multinationals die actief zijn in sectoren zoals retail, consumentengoederen, energie en technologie bij hun transfer pricing-vraagstukken. Omdat ze uitgezonden is geweest naar Duitsland heeft ze veel gewerkt met Duitse cliënten of Nederlandse ondernemingen die zaken (willen) doen in Duitsland.

Eefje heeft veel ervaring met het adviseren van ondernemingen over de gevolgen van een herstructurering voor hun transfer pricing-methoden, het begeleiden van cliënten bij besprekingen met de Belastingdienst (of het nu gaat om het verkrijgen van een vaststellingsovereenkomst (APA), het oplossen van een geschil d.m.v. een overlegprocedure (MAP) of het aanbrengen van unilaterale correcties), het voorbereiden van cliënten op een fiscale controle, het opstellen van transfer pricing-documentatie, waaronder functionele en financiële analyses, conform de Nederlandse, Europese of wereldwijde richtlijnen, het beoordelen van licentieovereenkomsten, waaronder royalty benchmarking, en het beoordelen van exit- of conversievraagstukken.

Eefje heeft een masterdiploma Nederlands Recht (LLM)  en Fiscaal Recht (MSc).

Specialismen

  • Transfer pricing

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.