Handelsovereenkomst tussen EU en Singapore treedt deze maand in werking

13 november 2019
skyline singapore

Op 8 november 2019 heeft de Raad van de Europese Unie de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Singapore (EU-Singapore Free Trade Agreement, EUSFTA) goedgekeurd. Deze treedt op 21 november 2019 in werking. In het kader van de EUSFTA zal Singapore alle resterende importtarieven voor EU-producten opheffen en de EU zijn tarieven voor de meeste goederen uit Singapore. Voor sommige producten in Singapore worden verlaagt de EU de invoerrechten geleidelijk tot nul over een periode van drie tot vijf jaar na de inwerkingtreding van de EUSFTA. De EUSFTA bevat ook een aantal non-tarifaire maatregelen om de handel tussen partijen te vergemakkelijken. We kunnen uw bedrijf helpen profiteren van de EUSFTA en andere voorkeursregelingen.

Meer informatie hierover vindt u in onze Engelstalige berichtgeving.

 

(Afbeelding skyline Singapore van Sven Scheuermeier)

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.