L.E.C. (Leon) Kanters

Leon is ruim 30 jaar professioneel actief op het gebied van 'trade & customs'. Zijn cliëntenbestand is zeer divers en varieert van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) tot multinationals die actief zijn in verschillende sectoren, waaronder chemie, automotive, mode, farmacie, voedsel en dranken, en elektronica. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van de accijns, BPM, trade compliance en export control.

Voordat Leon in 1995 bij Meijburg & Co in dienst trad, was hij werkzaam bij de Belastingdienst/Douane.

Leon is veelvuldig betrokken bij internationale douaneplanning Hij is tevens voorzitter van de douanecommissies van VNO-NCW en BusinessEurope, de ondernemingsorganisaties van respectievelijk Nederland en Europa. Verder heeft Leon veel proceservaring, zowel nationaal bij de diverse rechterlijke instanties in Nederland als internationaal bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.

Sinds het Brits referendum van 23 juni 2016 richt Leon zich in het bijzonder op de gevolgen van Brexit voor het bedrijfsleven.

Leon organiseert regelmatig seminars op het gebied van trade & customs en fungeert als spreker bij diverse gelegenheden. Van 2004 t/m 2018 was hij voorzitter van de KPMG Trade & Customs-praktijken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Specialismen

  • Douane

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.