Genomineerden Meijburg Art Commission 2021 bekend - jury overweldigd door sterke inzendingen

13 augustus 2021
banner
Photo credits: 1. Wanda Tuerlinckx, Repliee S1 courtesy Art Gallery O68 Velp. 2. Saskia Noor van Imhoff, untitled, 2020 courtesy GRIMM Amsterdam. 3.Thorsten Brinkmann, Oskar van Degenball, 2012 courtesy Hopstreet Gallery Brussels.

Tijdens de komende editie van Unseen Amsterdam (17-19 september) in de Westergasfabriek, wordt de winnaar bekend gemaakt van de Meijburg Art Commission 2021. Met deze prestigieuze prijs wil KPMG Meijburg & Co fotografietalent de kans bieden om nieuw werk te ontwikkelen en aan een groot publiek te tonen.
Op de beursvloer is een speciale Meijburg Lounge ingericht met de tentoonstelling ‘5 Years Meijburg Art Commission’; een terugblik op het werk en de winnaars van de afgelopen vijf jaar.

Wilbert Kannekens, bestuursvoorzitter van KPMG Meijburg & Co, legt uit:
“Kunstenaars zijn in staat om patronen te doorbreken en ons te inspireren. Meer dan ooit is het belangrijk om de culturele sector te steunen. Ik kijk dan ook erg uit naar de bekendmaking van de winnaar van de Meijburg Art Commission 2021 tijdens Unseen Amsterdam.”

Roderick van der Lee, directeur van Unseen, zegt over de samenwerking:
“Uit het niveau en de grote mate van doordachtheid van de voorstellen die de jury dit jaar heeft mogen beoordelen, blijkt dat de Meijburg Art Commission binnen een paar jaar is uitgegroeid tot een prijs waaraan fotografen een grote betekenis toekennen, en dat is fantastisch. Unseen is er trots op om samen met Meijburg op deze manier niet alleen kunstenaars te kunnen steunen, maar via deze commission samen met hen onderdeel te zijn van de zoektocht naar nieuwe artistieke vormen voor fotografie.”

Overweldigend aantal inzendingen

Alle fotografen die tijdens Unseen Photo Fair 2021 hun werk presenteren zijn uitgenodigd om mee te dingen naar de Meijburg Art Commission. Aan de kunstenaars werd gevraagd een beknopte presentatie van hun stijl, visie en eerder werk in te dienen. Uit een overweldigend aantal sterke presentaties zijn vijf genomineerden geselecteerd.

Internationale jury

De vijf genomineerde kunstenaars zijn geselecteerd door een internationale jury, bestaande uit: Wilbert Kannekens - Voorzitter Dagelijks Bestuur KPMG Meijburg & Co; Marleen Sleeuwits - Winnaar Meijburg Art Commission 2019; Robert Jan Verhagen - Curator en Voorzitter Adviescommissies Mondriaan Fonds; Willemijn van der Zwaan - Curator Fotomuseum Den Haag; Brandei Estes - Head of Photographs Department Sotheby’s.

Genomineerden

De vijf genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2021 zijn:
Thorsten Brinkmann (DE, 1971), Hopstreet Gallery (BE)
Thibault Brunet (FR, 1982), Galerie Binome (FR)
Popel Coumou (NL, 1978), Torch Gallery (NL)
Saskia Noor van Imhoff (NL, 1982), GRIMM (NL)
Wanda Tuerlinckx (BE, 1969), Art Gallery O-68 (NL)

Winnaar Meijburg Art Commission 2021

Tijdens de VIP-opening van Unseen op donderdag 16 september, 12.00 uur, zal -in het bijzijn van de pers en genodigden- de winnaar van de Meijburg Art Commission 2021 bekend worden gemaakt.

De winnaar van de Meijburg Art Commission ontvangt een projectfonds voor de creatie van een werk dat getoond zal worden in het hoofdkantoor van Meijburg in Amstelveen. Naderhand zal het werk aan de kunstcollectie van Meijburg worden toegevoegd.

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.