Meijburg Art Commission

De Meijburg Art Commission is een projectfonds dat jaarlijks wordt uitgereikt. Met deze prijs wil Meijburg fotografietalent de kans bieden om nieuw werk te ontwikkelen en aan een groot publiek te tonen. Sinds 2015 worden de exposerende kunstenaars op hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie: Unseen Amsterdam, uitgenodigd om een ​​voorstel in te dienen voor een kunstwerk voor de kunstcollectie van Meijburg. De winnaar krijgt de kans om het voorgestelde werk te realiseren. 

Meijburg Art Commission

Vijf jaar Meijburg Art Commission

Meijburg heeft de Meijburg Art Commission al vijf keer mogen uitreiken. In dit jubileumjaar blikken wij in een serie van artikelen samen met de kunstenaars terug op de Meijburg Art Commission. Hoe vonden zij het om een werk voor Meijburg te mogen ontwikkelen, wat is het verhaal achter hun werk en hoe gaat het nu met hen? Je leest het in hun interview. 

 

Voor een goede en rechtvaardige belastingheffing is het essentieel om niet vast te blijven zitten in oude patronen, maar mee te bewegen met de veranderende samenleving en telkens met een frisse blik naar nieuwe ontwikkelingen te kijken. Kunstenaars zijn bij uitstek in staat om bestaande patronen te doorbreken en ons te inspireren. Wilbert Kannekens - Voorzitter Dagelijks Bestuur KPMG Meijburg & Co

                                                                     

Een goede regeling voor uw kunstbezit kan u (flinke) fiscale voordelen opleveren. Wist u bijvoorbeeld dat het mogelijk is om erfbelasting te 'betalen' met kunst? Of om kunst aan te wenden als bedrijfsinvestering? Lees er meer over in onze blogreeks over kunst en fiscaliteit.

De Meijburg Art Commission maakt deel uit van de samenwerking tussen Meijburg en Unseen Amsterdam. Jaarlijks wordt de winnaar feestelijk onthuld tijdens dit bijzondere fotografiefestival. Bekijk hun website voor de volgende editie. 

Op Gallery Viewer, het online platform voor kunstliefhebbers, vind je naast informatie over kunstwerken en kunstenaars ook informatie over onder andere het aanschaffen, bezitten en verkopen van kunst. 

Nieuwsartikelen

18 september 2020

Winnares Meijburg Art Commission 2019 onthult kunstwerk

Op het hoofdkantoor van KPMG Meijburg & Co in Amstelveen heeft de winnares van de Meijburg Art Commission 2019, Marleen Sleeuwits, het kunstwerk onthuld dat zij speciaal voor Meijburg heeft gemaakt.

Lees verder
24 september 2019

Winnares Meijburg Art Commission 2019 feestelijk onthuld

Met trots kondigen wij aan dat Marleen Sleeuwits is benoemd tot winnares van de Meijburg Art Commission 2019!

 

 

Lees verder
28 juni 2019

KPMG Meijburg & Co onthult uniek kunstwerk

Op het hoofdkantoor van Meijburg & Co is donderdag het unieke kunstwerk van Hideyuki Ishibashi onthuld. 

Lees verder
22 september 2017

Meijburg Art Commission Winner 2017

Unseen and KPMG Meijburg & Co are delighted to announce that Pasi Orrensalo is the winner of this year’s Meijburg Art Commission.

Lees verder
27 juli 2017

Meijburg en Unseen presenteren genomineerden voor de Meijburg Art Commission

Meijburg & Co belastingadviseurs en Unseen presenteren met trots de vijf genomineerden voor de derde editie van de Meijburg Art Commission.

Lees verder
26 september 2016

Meijburg Art Commission 2016 winner

Talented up-and-coming artists can compete for this prize by submitting a proposal for a unique artwork with a focus on photography. The winner of the Meijburg Art Commission will receive the assignment to actually create the submitted proposal, which will then be added to the art collection of Meijburg & Co Tax Lawyers. 

Lees verder
9 juni 2015

Meijburg Art Commission: Nieuwe kunstprijs op fotobeurs Unseen

Belastingadviesorganisatie Meijburg & Co is de drijfveer achter een nieuwe prestigieuze kunstprijs, de Meijburg Art Commission. Talentvolle aanstormende kunstenaars kunnen meedingen naar deze prijs door een voorstel in te dienen voor een uniek kunstwerk waarbij fotografie centraal staat.

Lees verder

© 2021 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.