Reward

De lijnen tussen mensen en technologie vervagen. Dit heeft impact op de wijze waarop ondernemingen succesvol kunnen zijn en hoe medewerkers hieraan kunnen bijdragen. Ondernemingen staan voor de uitdaging om hun werknemers in dit traject mee te nemen. Hiervoor zullen zij hun HR-strategie én de wijze waarop zij medewerkers motiveren en inspireren moeten aanpassen.

Beloningstrends

De huidige beloningstrends laten al een duidelijke verandering zien. Er is sprake van meer flexibiliteit en persoonlijke aanpassing. Zo krijgen werknemers steeds meer keuzemogelijkheden voor verlof en mobiliteit, en wordt er ingezet op thema’s als ‘lifestyle’, ‘educatie’, ‘welzijn’ en ‘vitaliteit’. Een modern beloningsbeleid inclusief een ‘state of the art’-pensioenregeling biedt werkgevers unieke kansen om te excelleren in talentwerving.
 

Aandelengerelateerd belonen en managementparticipaties

Om talenten meer te binden en hen direct of indirect te laten deelnemen aan de bedrijfsresultaten en de groei van de onderneming, kun je overwegen een vorm van aandelengerelateerd belonen in je beloningsbeleid op te nemen. Hiermee zet je de toon voor een productieve en gemotiveerde werkomgeving en geef je werknemers het gevoel dat zij een waardevolle bijdrage leveren.

Is er sprake van een overname, fusie of joint venture? Denk er dan aan dat de juridische en fiscale aspecten van een dergelijke transactie ook de beloningspakketten en incentiveprogramma’s raken.
 

Gelijke kansen en waardering

Modern beloningsbeleid is ook gericht op het bieden van gelijke kansen en waardering aan medewerkers, ongeacht wie ze zijn. Bedrijven die gelijk belonen zullen niet alleen een eerlijkere en inclusievere interactie creëren, maar ook de motivatie en loyaliteit van hun werknemers verhogen.
 

Vergroenen van arbeidsvoorwaarden

Met een groeiend bewustzijn over de impact van bedrijfsactiviteiten op milieu en samenleving speelt ook het ‘vergroenen’ van arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol in het vormgeven van beloningsbeleid voor de toekomst. Denk aan het vervangen van je traditionele beloningsvormen door duurzame alternatieven, zoals het inzetten van milieuvriendelijk vervoer, een bijdrage voor groene energieprojecten en/of het faciliteren van milieubeschermingsmaatregelen.

 

Ook een modern Reward-beleid ontwikkelen?

Ons Reward-team heeft brede fiscale, juridische en HR-kennis over (internationaal) belonen, arbeidsvoorwaarden en aandelenplannen/managementparticipaties. Wij helpen je graag bij het ontwerpen, ontwikkelen en uitrollen van al deze trajecten.

 

Flex Reward Tool

De Flex Reward Tool is een innovatief platform dat jouw werknemers de vrijheid geeft om hun eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen op basis van hun persoonlijke voorkeuren. Het gebruik van het platform is eenvoudig en intuïtief. Via de tool hebben werknemers een overzicht van alle beschikbare arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden.

Het platform helpt de werkgever bij het stroomlijnen van de administratie en het beheer van flexibele arbeidsvoorwaarden. Daarnaast biedt de tool jou inzicht in de voorkeuren van werknemers, waardoor je beter kunt inspelen op hun wensen en daarmee hun betrokkenheid kunt vergroten.

Met de Flex Reward Tool kun je ook een Total Reward Statement maken. Dit is een krachtig instrument waarmee je jouw medewerkers inzicht kunt geven in de totale waarde van hun beloning. Transparantie over beloningen mag niet ontbreken als het gaat om het vergroten van de betrokkenheid van je werknemers. Een Total Reward Statement laat je je medewerkers deze waarde zien, wat bijdraagt aan de overall ‘employee experience’.

Wil je meer weten over deze en/of andere ‘tooling’? Aarzel niet en bel ons voor een demonstratie. Wij maken jou graag deelgenoot van alle mogelijkheden.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.