Financial Services

Van oudsher nemen wij een sterke positie in als fiscaal adviseur van een groot aantal financiële instellingen in binnen- en buitenland. Hierdoor hebben onze adviseurs ruime ervaring met de fiscale aspecten die bij financiële instellingen aan de orde kunnen komen.

Banking

Allereerst biedt Financial Services uitgebreide belastingadvies- en complaince dienstverlening voor de bancaire sector. Geen enkele sector krijgt met zoveel veranderingen en regelgeving te maken als deze. Het is daardoor steeds ingewikkelder om u te houden aan alle fiscale regelgeving. Ons team weet precies welke impact deze regels en veranderingen hebben op bijvoorbeeld de kapitaalpositie, het businessmodel en de fundingkosten van uw bank. U leest er meer over op de pagina Banking.

Insurance

Naast de bancaire sector, bedienen we ook klanten die afkomstig zijn uit de verzekeringssector. Verzekeraars en hun betrokken partijen worden namelijk steeds vaker geconfronteerd met strenge regelgeving vanuit de toezichthouders. Als de regelgeving verandert, dan kan dat fiscale gevolgen hebben. Is dat het geval, dan kan Meijburg & Co u goed begeleiden bij het implementeren van die aanpassingen, bijvoorbeeld als het gaat om de internationale structurering van verzekeringsactiviteiten of het vaststellen van de LACDT positie en de samenhang tussen de fiscale balans, de IFRS balans en de Solvency II balans. Wilt u weten wat we nog meer voor u kunnen betekenen? Kijk dan op de pagina Insurance.

Investment Management

Ook in de Investment Management sector zijn we thuis. Net als bij banking volgen de ontwikkelingen elkaar hierbij in hoog tempo op. Het gewijzigde klimaat brengt niet alleen fiscale risico’s, maar ook kansen met zich mee. Onze specialisten signaleren deze kansen voor u en benutten ze. Zo kunt u veilig blijven investeren. U vindt er meer informatie over op de pagina Investment Management.

Vastgoed

Is fiscaliteit het eerste waaraan u denkt wanneer u bezig bent om een transactie op het gebied van vastgoed voor te bereiden? Waarschijnlijk niet. Toch is het belangrijk om de verschillende soorten belastingen op tijd en duidelijk in beeld te hebben. De fiscale gevolgen van een niet optimaal gestructureerde transactie kunnen namelijk groot zijn. Ons team kan u voorzien van deskundig fiscaal advies over vastgoed. U kunt contact opnemen met onze experts via de pagina Vastgoed.

Pensioenen

Tot slot een van de belangrijkste sectoren, omdat we er allemaal vroeg of laat mee te maken krijgen: pensioenen. Uit onderzoek is gebleken dat een goede pensioenregeling een van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden is. Maar er komt allerlei complexe en afwijkende wet- en regelgeving bij kijken. Daardoor zijn er voor alle partijen (werknemers, werkgevers en pensioenfondsen of uitvoeringsorganisaties) fiscale uitdagingen. Bent u benieuwd hoe we u van dienst kunnen zijn? Lees dan meer over ons fiscaal advies op de pagina Pensioenen.

Fiscaal advies nodig bij Financial Services?

Wilt u graag fiscaal advies over alles wat te maken heeft met Financial Services? U vindt meer informatie over onze financiële dienstverlening op de pagina van de betreffende service. Daar staan namelijk de contactgegevens van onze professionals. Wij kijken ernaar uit om voor u aan de slag te gaan.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.