Valentijn Kuperus

Valentijn is sinds 2015 onderdeel van het btw-team bij KPMG Meijburg & Co in Rotterdam. Valentijn heeft een focus op indirect tax/btw binnen de digitale economie, waarbij hij zich met name bezighoudt met online platforms en de reissector. Daarnaast heeft Valentijn ruime ervaring met het adviseren en procederen over de toepassing van verlaagde btw-tarieven.

Veel van Valentijns cliënten opereren wereldwijd en krijgen te maken met de snelle opkomst van indirecte belastingen die specifiek gericht zijn op de digitale economie. In dat kader is Valentijn erg actief in het internationale KPMG-netwerk om constant op de hoogte te blijven van de relevante ontwikkelingen. Zo is Valentijn ook lid van de Europese KPMG Travel, Leisure & Tourism-groep en houdt hij in die hoedanigheid de internationale ontwikkelingen in die branche in de gaten.

Naast het adviseren van gevestigde bedrijven, houdt Valentijn zich graag bezig met het begeleiden van start & scale-ups bij het opzetten van hun btw-processen.

Opleiding en lidmaatschappen:

  • Lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
  • Fiscaal Recht, Radboud Universiteit Nijmegen
  • Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen
  • Bedrijfskunde, Radboud Universiteit Nijmegen

Specialismen

  • Btw

Marktsectoren

  • Digitale economie

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.