Lieke Mutsaers

Lieke is een ervaren belastingadviseur in de internationale belastingpraktijk van KPMG Meijburg & Co. Zij werkt al ruim zestien jaar op het gebied van vennootschapsbelasting en internationaal belastingrecht. Lieke adviseert grote en middelgrote multinationals over de gevolgen van nieuwe belastingwetgeving op nationaal, EU- en mondiaal niveau. Ook de fiscale aspecten van grensoverschrijdende activiteiten, zoals fiscale optimalisering, bedrijfstransformaties en grensoverschrijdende belastingplanning, behoren tot haar specialismen.

Door haar ervaring als interne Europese tax manager bij een grote Amerikaanse multinational heeft Lieke affiniteit met de uitdagingen en kansen voor interne fiscale afdelingen en fungeert zij hierbij als sparringpartner voor zowel fiscale als financiële afdelingen. 

In haar rol als director coördineert Lieke grote projecten in Nederland, waarbij ze cliënten helpt zich voor te bereiden op nieuwe ontwikkelingen op fiscaal gebied in de EU en daarbuiten.

 

Specialismen

BEPS 2.0, Pillar One en Pillar Two

Meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies (DAC6)

Rapportageverplichting voor digitale platformsexploitanten (DAC7)

 

Ervaring en lidmaatschappen

Master fiscale economie, Tilburg University

Lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)

Voorzitter van NOB-sectie Mandatory Disclosure Rules (DAC6)

Lid van de belastingtechnische werkgroep DAC7 van de Belastingdienst

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.