Lennert Janssen

Lennert is Senior Tax Manager bij KPMG Meijburg & Co, waar hij gespecialiseerd is in indirecte belastingen.

Lennert adviseert multinationale cliënten in een groot aantal sectoren, waaronder de digitale economie (online retailers, online marktplaatsen, online reisbureaus en andere platforms), over hun internationale indirecte belastingzaken. Daarnaast helpt hij cliënten ook met hun DAC7-positie en -verplichtingen.

Tussen 2018 en 2020 was Lennert gedetacheerd bij ons KPMG China-kantoor in Hongkong, waar hij samenwerkte met het Global Head of Indirect Taxes van KPMG bij het adviseren van multinationale klanten over indirecte belastingen in de regio Azië-Pacific.

In 2015 werd Lennert gedetacheerd bij KPMG Global Services Hungary (KGSH), het center of excellence van KPMG en marktleider in indirect tax compliance binnen Europa.

Verder is hij betrokken geweest bij enkele grote compliance outsourcing-opdrachten.

Lennart heeft uitgebreide ervaring met het beheren van indirecte belastingprocessen en -controles, indirecte belastinggegevens en -systemen en het uitbesteden van indirect tax compliance.

 

Opleiding en lidmaatschappen

Lennart heeft een master en een post-master in indirecte belastingen.

Hij is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Specialismen

  • Digital Economy

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.