Franklin Hundscheid

Franklin voert veelvuldig opdrachten uit voor Europese en Amerikaanse multinationals. Het gaat daarbij om het beoordelen van vraagstukken op het gebied van transfer pricing en value chain management, het ontwikkelen van transfer pricing-beleid, het opstellen van documentatie, het uitvoeren en beoordelen van fiscale waarderingen en het verlenen van advies en ondersteuning op overige fiscaal-economische terreinen. Franklin heeft ook veel ervaring met het herstructureren van ondernemingen, het onderhandelen met de fiscus over APA’s, fiscale controles en vraagstukken die moeten worden voorgelegd aan bevoegde instanties.

Voordat Franklin in 2011 de overstap maakte naar de Transfer Pricing-praktijk is hij negen jaar actief geweest als accountant bij KPMG. In dat kader was hij betrokken bij controle-opdrachten bij (inter)nationale ondernemingen. Vanwege zijn achtergrond houdt Franklin zich ook bezig met opdrachten op het vlak van tax accounting.

De sectoren waarin Franklin ervaring heeft opgedaan variëren van hightech en technologie, logistiek en vervoer, chemie, consumentenartikelen en de maakindustrie tot de modesector, de farmaceutische industrie en de bouw.

Franklin heeft Fiscaal Recht gestudeerd in Leiden en Accounting & Control/Economie aan de VU. Ook heeft hij een postdoctorale opleiding Accountancy gevolgd.

Franklin is drie jaar actief geweest als docent Transfer Pricing & Value Chain Management aan de Universiteit Leiden.

Hij is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB).

Specialismen

  • Transfer Pricing

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.