Belgium-Holland Desk

Desk

De België-Nederland Desk is onderdeel van de tax en legal praktijk van KPMG Meijburg & Co in Nederland. Haar voornaamste doelstelling is het adviseren en bijstaan van Nederlandse cliënten met belastingplicht in België, alsook in België wonende en gevestigde cliënten met belastingplicht in Nederland.

Internationaal netwerk KPMG

Onze tax en legal adviseurs zijn gevestigd in Breda en maken deel uit van het internationale KPMG-netwerk. Dit netwerk is actief in 147 landen en telt samen meer dan 219.000 professionals. In nauwe samenwerking met onze collega’s van KPMG België, en andere relevante KPMG dienstlijnen, bieden wij u een op maat gesneden aanpak.

Expertisegebieden België-Nederland Desk

De België-Nederland Desk adviseerde reeds een breed scala aan vermogende particulieren en bedrijven, van mkb- en familiebedrijven tot multinationals. Hierdoor beschikken wij over uitgebreide kennis en ervaring op verscheidene fiscale en juridische gebieden waaronder:

Ondersteuning directeur-grootaandeelhouders en multinational enterprises

Bent u directeur-grootaandeelhouder (dga) van o.a. Nederlandse vennootschappen en woonachtig in België? Dan is de België-Nederland specifiek interessant voor u. Vanwege onze sterke internationale samenwerking met KPMG België kunnen wij u ondersteunen op zowel Nederlands als Belgische fiscale aspecten.

Wij kennen de pijnpunten die kunnen spelen (zoals bijvoorbeeld de Nederlandse versus de Belgische gebruikelijkloonregeling, de Vlaamse BOF versus de Nederlandse BOF en dubbele belastingheffing over dividenden) als u een Belgische houdstermaatschappij hebt en een Nederlandse vennootschap. Tegelijkertijd denken we ook graag mee in de mogelijke voordelen die uw internationale structuur kan opleveren.

Verder adviseren wij over emigratie, immigratie en remigratie (step up in box 2), estate planning, investeringen vanuit het ene land in het andere land, grensoverschrijdende fusies en overnames, grensoverschrijdende arbeid, aankoop en financiering van vastgoed over de grens, transfer pricing en grensoverschrijdende btw.

Onze werkwijze en team

Wij werken intensief samen met de Belgische KPMG collega’s waaronder Kizzy Wandelaer, Julie Boon, Sam Dejaegere, Thomas Zwaenepoel en Eric Warson. Gezamenlijk combineren wij sterk gespecialiseerde fiscale en juridische adviezen met een brede cliëntenkennis, waardoor wij in staat zijn om maatwerk te regelen.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.