MVO-projecten: maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO Meijburg

Bij Meijburg & Co vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) erg belangrijk. Het ligt verankerd in onze kernwaarden. Zo willen we een afspiegeling zijn van de maatschappij. Dit doen we door met diverse doelgroepen in contact te blijven. Vele collega’s dragen bij aan maatschappelijke projecten voor deze doelgroepen.

Bovendien zorgen we ervoor dat we met onze werkzaamheden het milieu zo min mogelijk belasten. Onze bedrijfsprocessen zijn dan ook verantwoord ingericht. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze MVO-projecten.

Make it Happen Fund

Als eerste MVO-project is er de Stichting Make it Happen Fund. Deze stichting heeft als doel de medewerkers van Meijburg & Co en KPMG te stimuleren om een actieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Collega’s die zich belangeloos inzetten voor een maatschappelijk project kunnen aanspraak maken op een donatie uit het fonds. Zo zorgen we er samen voor dat de wereld een beetje beter wordt.

Hermitage Amsterdam

Meijburg & Co heeft een intensieve samenwerking met de Hermitage Amsterdam. Via sponsoring dragen we namelijk bij aan het unieke programma de Hermitage voor Kinderen. Dit programma zorgt ervoor dat jaarlijks 10.000 Amsterdamse basisschoolkinderen oog in oog staan met kunst. Ze leren om samen te werken en om met een open blik naar kunst te kijken. Waar dit goed voor is? Het helpt hen om hun creatieve vermogen te ontwikkelen. Daarnaast stimuleert het hen om oplossingsgericht te denken. Meer info? Check pdf.

Werken als een Paard

Meijburg & Co is enige tijd geleden een partnerschap aangegaan met een lokaal initiatief. Het gaat om Stichting Werken als een Paard uit Rotterdam. Deze stichting draagt bij aan het oplossen van sociaal-maatschappelijke problemen. De focus ligt op kinderen die opgroeien in uitdagende wijken of in een moeilijke thuissituatie. De boodschap is: als je werkt als een paard kun je veel bereiken, ongeacht je achtergrond. Met behulp van allerlei programma’s vergroten de kinderen hun blik. Zo ontdekken ze zelf welke plaats ze willen innemen in de maatschappij. Lees meer in onderstaande pdf!

Samen met ouderen naar het EK

In 2019 vindt het Europees kampioenschap Springen, Dressuur en Para-dressuur plaats in Rotterdam. CHIO Rotterdam organiseert hierbij samen met andere instellingen en de gemeente Rotterdam een ‘side-event’ dat Op pad met ouderen heet. 

Cooking stoves in Kenia en Uganda

We ondersteunen niet alleen MVO-projecten in Nederland, maar ook in het buitenland. Zo steunen we sinds januari 2012 een project waarmee we een directe impact hebben op de vermindering van CO2-uitstoot. We vergoeden namelijk jaarlijks ongeveer 4.000 cooking stoves, oftewel houtovens, voor gezinnen in Kenia en Uganda. Meer informatie? Check het pdf bestand.

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.