Olaf Leurs bij Brabantse Familiebedrijf Genootschap

1 maart 2021
Olaf Leurs bij Brabantse Familiebedrijf Genootschap

Familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen met de BOR

Erft of schenkt u een familiebedrijf? Dan moet er inkomsten of erf- en schenkbelasting betaald worden. Zet een familielid echter het bedrijf voort? Dan kan (een deel) van de waarde met de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) door de fiscus vrijgesteld worden.

Het toepassen van de BOR gebeurt echter niet van vandaag op morgen. Om de fiscaal aantrekkelijke voordelen te benutten moet aan stringente eisen worden voldaan. Het voorsorteren en anticiperen hierop is een proces dat enkele jaren kan duren.

Video interview met BOR-expert Olaf Leurs

Meijburg partner en BOR-expert Olaf Leurs praat bij het Gelderse Familiebedrijven Genootschap over het optimaal toepassen van de BOR. Hierin bespreekt hij nuttige inzichten en praktijkvoorbeelden voor op het bedachtzaam anticiperen op de eisen.

Hulp bij een fiscaal succesvolle bedrijfsoverdracht?

Wist u dat slechts één op de drie familiebedrijven de overdracht naar de volgende generatie overleeft? Als u het stokje wilt overdragen, maar óók als hierover nog nooit gesproken is, dan raden wij u aan om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen.

Bekijk hier de vijf belangrijkste voorwaarden voor de bedrijfsopvolgingsregeling, maak kennis met ons BOR-team of plan vrijblijvend een oriënterend gesprek in

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.