NOW 1, 2 en 3: wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

12 oktober 2020
NOW tranche vergelijking

Per Kamerbrief van 30 september 2020 heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de contouren van de NOW-3 (NOW: Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid) geschetst. Ondertussen zijn we bij de derde NOW-tranche aanbeland, zodoende zetten wij, naast enkele eerste inzichten, de verschillen en overeenkomsten van de drie tranches voor u op een rij.

NOW-3: derde steun- en herstelpakket

De NOW-3 voorziet in een verlenging van de NOW met drie tranches van ieder drie maanden en maakt onderdeel uit van het eerder gepresenteerde derde steun- en herstelpakket (zie onder meer onze berichtgeving van 2 september 2020).

Daarnaast zijn de regelingen met betrekking tot de NOW-1 en de NOW-2, na eerdere wijzigingen, op 1 oktober 2020 nogmaals gewijzigd.

Bovendien begrijpen wij dat momenteel een herstelmogelijkheid wordt geboden aan groepsmaatschappijen die verschillende meetperioden voor de omzetdaling hebben opgegeven.

Drie tranches: één onepager

De NOW-regeling (bestaande uit de tranches NOW-1, NOW-2 en NOW-3) is daarmee inmiddels een aardige lappendeken aan regels geworden. Daarom hebben wij de voorwaarden van de diverse regelingen en tranches zoals die op dit moment gelden in onderstaande ‘one-pager’ overzichtelijk voor u samengevat.

In de one-pager kunt u bovendien de verschillen en overeenkomsten tussen de diverse regelingen en tranches eenvoudig terugvinden.

Download de Nederlandse versie:

Download the English version:

Uitzonderlijke tijden vragen om advies op maat

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen hebben, dan staan de Meijburgadviseurs u graag bij met hun expertise om de fiscale en financiële gevolgen van de coronacrisis zo beperkt mogelijk te houden. Wij houden u uiteraard van het vervolg van de fiscale ontwikkelingen op de hoogte. 

Tijs van Ruitenbeek, Tax Manager KPMG Meijburg & Co

Joep Verhoeven, Tax Assistant KPMG Meijburg & Co

Olaf Leurs, Partner KPMG Meijburg & Co

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.