Loonbelastingtarief voor Oekraïense vluchtelingen

26 januari 2023
oek

Loonbelastingtarief voor Oekraïense vluchtelingen

Verblijft een Oekraïense vluchteling al tenminste 6 maanden in Nederland en is het volledige Nederlandse verblijfsadres bekend? Dan mag de werkgever voor de loonheffingen ervan uitgaan dat Nederland het fiscale woonland is.

Dat heeft de Belastingdienst met een mededeling op de website bekendgemaakt. Het vaststellen van de fiscale woonplaats is onder meer van belang welke loonbelastingtabel van toepassing is. En dus ook belangrijk voor een correcte inhouding in de salarisadministratie.

In de praktijk blijkt dat het vaststellen van de fiscale woonplaats van een Oekraïense vluchteling een uitdaging is. Het anoniementarief is van toepassing als de fiscale woonplaats niet is vast te stellen, omdat er geen woonadres beschikbaar is.

Uiteraard helpt KPMG Meijburg & Co u graag met de vaststelling van de fiscale woonplaats van uw werknemers, maar ook met de andere fiscale uitdagingen die daarbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van de 30%-regeling en Oekraïense vluchtelingen. Neem daarom gerust contact met ons op.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.