Good Practices Fiscale beheersing

17 december 2021
Fiscale beheersing

Op 16 december 2021 zijn de ‘Good Practices Fiscale beheersing’ door de Belastingdienst gepubliceerd. Het document bevat praktijkvoorbeelden van fiscale beheersing en is te vinden op de website van de Belastingdienst. Deze praktijkvoorbeelden zijn bedoeld om een globaal beeld te geven van hoe een organisatie kan omgaan met verschillende elementen van het Tax Control Framework (TCF).

Klik hier om naar de pagina van de Belastingdienst te gaan waar het document kan worden gedownload

Dit document is met name relevant voor ondernemingen die onder het doorontwikkelde horizontaal toezicht (willen) vallen alsook voor de categorie top 100-profitondernemingen en top 30-non-profitinstellingen. De good practices zijn opgesteld door de vakgroep Tax Assurance van de NOB en voorzien van commentaar door de Belastingdienst.  

Uiteraard zal onze vakgroep Tax Assurance aan het begin van 2022 een webinar over dit onderwerp organiseren. Hierover ontvangt u te zijner tijd meer informatie. Mocht u tussentijds vragen hebben over de good practices of over andere hieraan gerelateerde onderwerpen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze vakgroep Tax Assurance of met uw eigen contactpersoon binnen KPMG Meijburg & Co.

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.