Duurzame groei van familiebedrijven

14 juni 2023
Duurzame groei familiebedrijven

In 2022 publiceerde KPMG Private Enterprise Tax een verslag met de titel ‘Carving a new path: How private companies can contribute to future economic stability’. Daaruit kwam duidelijk naar voren dat het van groot belang is om familiebedrijven te ondersteunen in hun veerkracht, aanpassingsvermogen, innovatie en langetermijnfocus.

Die aanbeveling geldt nog steeds en is zo mogelijk nog relevanter geworden, nu overheden wereldwijd op zoek zijn naar middelen om de overheidsschulden af te bouwen die tijdens de pandemie zijn gemaakt. Ook moeten zij manieren vinden om wat te doen aan de teruglopende belastinginkomsten als gevolg van de economische vertraging. Wij denken nog steeds dat het effectiever is om familiebedrijven te ondersteunen met maatregelen die gunstig zijn voor hun groei, veerkracht, aanpassingsvermogen, innovatie en langetermijnfocus dan hen nu te confronteren met belastingverhogingen. Op de lange termijn zullen gezonde familiebedrijven meer bijdragen aan de economie en aan de schatkist.

Lees meer en download het volledige artikel

 

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.