Cumulatief preferente aandelen structuur

8 september 2021
Cumulatief preferente aandelen

De overdracht van familiebedrijven naar de volgende generatie is een proces met veel haken en ogen. Tijdens dit proces komen op enig moment ook de financiële en fiscale consequenties in beeld. De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is dan een voor de hand liggende fiscale regeling om gebruik van te maken. De realiteit is echter dat de BOR niet altijd past omdat de hiervoor geldende voorwaarden te knellend kunnen zijn.

Wat als de bedrijfsopvolgingsregeling niet mogelijk is?

In situaties waarin de BOR geen uitkomst biedt, moeten andere oplossingen verkend worden. Deze alternatieven komen nu ook steeds meer in beeld door groeiende onzekerheid over een mogelijke versobering of zelfs afschaffing van de BOR.

Cumpref: cumulatief preferente aandelen

Eén van deze alternatieven is de cumpref structuur. Meijburg partner Olaf Leurs geeft op verzoek van VANDERSTELT in haar tweejaarlijkse e-magazine zijn visie hierover. Interessant om te lezen, zeker als er ruimte is voor planning op lange termijn. Bedenk daarbij dat cumprefs in combinatie met de BOR geschonken of vererfd kunnen worden.

>>> Klik hier voor meer informatie over VANDERSTELT

Meer weten over cumulatief preferente aandelen?

Interesse in het opzetten van een cumulatief preferente aandelen structuur? Of wilt u hier graag meer over weten als alternatief voor de BOR? Boek dan een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten maken graag een inschatting van uw situatie.

Tip: check ook onze interviewreeks over de bedrijfsopvolgingsregeling.

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.