BUA memorandum 2021

22 december 2021
BUA

Introductie

Het Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting (‘BUA’) sluit de aftrek van btw op relatiegeschenken en personeels voorzieningen uit als deze gratis of beneden kostprijs ter beschikking worden gesteld door de ondernemer. Er geldt een drempelbedrag van € 227 per begunstigde. Zijn de totale aanschaffings- of voort brengings kosten (de kostprijs) van de verstrekkingen minder dan € 227 (exclusief btw) per jaar per begunstigde, dan hoeft geen BUA-correctie te worden gemaakt. Dit betreft een fatale drempel: bij overschrijding van de drempel is ook de voorbelasting op de verstrekkingen binnen het drempelbedrag niet aftrekbaar. 

Download het memorandum inclusief stroomschema om op hoofdlijnen, stap voor stap, vast te stellen of een BUA-correctie dient plaats te vinden.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.