Anouk Koomen over de bedrijfsopvolgingsregeling

16 augustus 2021
Anouk Koomen over de bedrijfsopvolgingsregeling familiebedrijf

Familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen met de BOR

Als u een familiebedrijf erft of schenkt, moet u inkomsten of erf- of schenkbelasting betalen. Wordt het bedrijf in de familie voortgezet? Dan kan (een deel van) de waarde met de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) door de Belastingdienst vrijgesteld worden.

Om in aanmerking te komen voor de fiscaal aantrekkelijke voordelen moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het is belangrijk om u te beseffen dat het anticiperen en voorsorteren hierop een proces is dat meerdere jaren in beslag kan nemen.

Video interview met BOR-expert Anouk Koomen

Om tekst en uitleg te geven over deze BOR-voorwaarden en -voorbereidingen schuift Meijburg director Anouk Koomen aan bij het Gelderse Familiebedrijven Genootschap. In haar interview geeft zij ondernemers nuttige tips en adviezen uit haar praktijk.

Hulp bij een fiscaal succesvolle bedrijfsoverdracht?

Wist u dat slechts één op de drie familiebedrijven de overdracht naar de volgende generatie overleeft? Als u het stokje wilt overdragen, maar óók als hierover nog nooit gesproken is, dan raden wij u aan om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen.

Bekijk hier de vijf belangrijkste voorwaarden voor de bedrijfsopvolgingsregeling, maak kennis met ons BOR-team of plan vrijblijvend een oriënterend gesprek in

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.