Altijd up-to-date zijn van Brexit-nieuws? Volg dan deze influencers én podcasts

25 maart 2019
Brexit banner

Beweren dat het nieuws rondom Brexit onvoorspelbaar is, zou bijna een Brits understatement zijn. Dagelijks maken én volgen KPMG’s Brexit-experts Robert van der Jagt, Leon Kanters en Mark Essex al het nieuws rondom Brexit.

Zoals het er nu naar uitziet, is de Brexit uitgesteld tot tenminste 12 april a.s. Met het uitstel is een dreigende “No-Deal” Brexit op 29 maart nagenoeg zeker van de baan, maar of en hoe het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie gaat verlaten na 12 april is nog onbekend. Eventueel wordt uitstel verleent door de EU tot 22 mei a.s., mits het Britse Parlement alsnog akkoord gaat met het huidige Brexit-deal. Die kans lijkt nu zeer klein. Daarom wordt er rekening gehouden met 12 april als mogelijke Brexit-datum. 

Eigenlijk zijn er nauwelijks steekhoudende argumenten te bedenken waarom het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) een goed idee is... Op de aannames, die ten grondslag liggen aan de overtuiging dat Brexit problemen oplost die niet van Britse makelij zijn, is veel aan te merken - zowel vanuit sociaal, economisch als politiek oogpunt. Wie op zoek gaat naar gezaghebbende of goed onderbouwde bronnen, zal zien dat deze meestal een voorkeur voor ‘remain’ hebben.

Brexit influencers

Volg onderstaande influencers op LinkedIn of Twitter voor een dagelijkse dosis fact-based Brexit nieuws.

 • Leon Kanters (LinkedInprofiel KPMG), partner van KPMG Meijburg & Co
  Kanters is voorzitter van het douanecommittee van VNO-NCW en dat van Business Europe. Volg hem op LinkedIn voor blogs over de gevolgen van Brexit voor ondernemingen vanuit douaneperspectief, de handel en belastingen.
 • Robert van der Jagt (LinkedInprofiel KPMG), partner van KPMG Meijburg & Co
  Van der Jagt is expert op het gebied van internationaal belastingrecht binnen de EU. Volg hem op LinkedIn voor blogs over de gevolgen van Brexit voor ondernemingen vanuit fiscaal-juridisch perspectief.
 • Mark Essex (LinkedIn + Twitter), director bij KPMG UK (VK)
  Essex is Director of Public Policy bij KPMG UK. Helpt bedrijven (Brexit-)overheidsbeleid te begrijpen en is regelmatig te gast in de podcast The Business of Brexit.
 • Michel Barnier (Twitter), Europese Unie
  Barnier is het hoofd van de Brexit-onderhandelingen van de EU. Tweet over de onderhandelingen, wat er in de afspraken staat en voorlichtingsbezigheden.
 • Stefaan de Rynck (Twitter), Europese Unie
  De Rynck adviseert Michel Barnier en is één van de belangrijkste onderhandelaars. Tweet over het Europees beleid.
 • Tim de Wit (Twitter), NOS
  De Wit is correspondent in Londen. Rapporteert ook de Nederlandse voorbereidingen door Britse ogen.
 • Rem Korteweg (Twitter), Instituut Clingendael
  Korteweg tweet veel over handel, internationale betrekkingen en politieke ontwikkelingen, vooral met betrekking tot het VK.
 • Lyne Biewinga (Twitter), Netherlands Britisch Chamber of Commerce (NBCC)
  Biewinga is de directeur van de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel. Tweet over handelsbeleid, internationaal zakendoen en hoe die worden beïnvloed door Brexit.
 • Dmitri Grozoubinsky (Twitter), onafhankelijk
  Grozoubinsky is een voormalig Australisch handelsonderhandelaar bij de Wereld handelsorganisatie (WTO). Ontkracht veel Brexit-mythes op het gebied van de totstandkoming van vrijhandelsakkoorden en WTO.
 • Chris Kendall (Twitter), onafhankelijk
  Kendall is Europees diplomaat op het gebied van internationale betrekkingen. Checkt beweringen en aannames over Brexit.

Brexit podcasts

Lang onderweg? We brengen ook vijf Brexit-gerelateerde podcasts onder de aandacht.

Informatie

Meer weten over wat de gevolgen van de Brexit voor uw business kunnen zijn? Wij hebben vijf concrete producten ontwikkeld om uw organisatie hierbij te helpen. Zie de folder. Of u wenst op persoonlijke wijze advies? Neem gerust contact op met Robert van der Jagt, Leon Kanters of andere specialisten van het Brexit-team.

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.