Shipping en offshore

HvJ: lidstaat registratie eigendom schip mag assurantiebelasting heffen

Dit arrest is niet alleen van belang voor de verzekering van zeeschepen, waarvoor in Nederland een vrijstelling geldt, maar ook voor de verzekering van andere vaartuigen, die in Nederland als uitgangspunt belast zijn met 21% assurantiebelasting.

Lees verder

Mis de boot niet: let op de correcties bij de laatste btw-aangifte over 2020 en gunstig Hoge Raad arrest aftrek btw op huisvestingskosten

Lees verder

Tax Update Shipping & Offshore - Oktober 2020

Welkom bij deze derde Shipping & Offshore Update van 2020, waarin wij u informeren over mondiale ontwikkelingen die van belang kunnen zijn voor bedrijven in de gehele sector.

Lees verder

Tax Update Shipping & Offshore - Juni 2020

Welkom bij deze tweede Shipping & Offshore Update van 2020, waarin wij u informeren over mondiale ontwikkelingen die van belang kunnen zijn voor bedrijven in de gehele sector.

Lees verder

Tax Update Shipping & Offshore - Februari 2020

Beste lezer,

Dit is de eerste editie in 2020 van onze Tax Update voor de Shipping & Offshore-sector. Hierin informeren wij u over nationale en internationale ontwikkelingen, uiteenlopende jurisprudentie, wetsvoorstellen en praktijkervaringen die actueel en relevant zijn voor de sector.
 

Lees verder

Tax Update Shipping & Offshore - December 2019

In deze vijfde editie van onze Tax Update voor de Shipping & Offshore-sector informeren wij u over nationale en internationale ontwikkelingen, uiteenlopende jurisprudentie, wetsvoorstellen en praktijkervaringen, die actueel en relevant zijn voor de sector.

Lees verder

Tax Update Shipping & Offshore - Oktober 2019

In deze vierde editie van onze Tax Update voor de Shipping & Offshore-sector informeren wij u over nationale en internationale ontwikkelingen, uiteenlopende jurisprudentie, wetsvoorstellen en praktijkervaringen, die actueel en relevant zijn voor de sector.

Lees verder

Tax Update Shipping & Offshore - Juni 2019

In deze tweede editie van onze nieuwe Tax Update voor de Shipping & Offshore sector informeren wij u over nationale en internationale ontwikkelingen, uiteenlopende jurisprudentie, wetsvoorstellen en praktijkervaringen, die actueel en relevant zijn voor de sector.

Lees verder

Tax Update Shipping & Offshore - Mei 2019

Dit is de eerste editie van onze nieuwe Tax Update voor de Shipping & Offshore sector. Hierin informeren wij u over nationale en internationale ontwikkelingen, uiteenlopende jurisprudentie, wetsvoorstellen en praktijkervaringen.

Lees verder

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.