Gezondheidszorg

Vrijstelling medische diensten voor managementactiviteiten medische specialisten

Lees verder

Vrijstelling Vennootschapsbelasting Zorg BV’s vanaf 2021

Vanaf 1 januari 2021 zijn zogenaamde ’zorgvennootschappen‘ waarvan alle aandelen worden gehouden door een stichting of tussenhoudster (BV) slechts onder door de Staatssecretaris van Financiën (hierna de Belastingdienst) nader gestelde voorwaarden vrijgesteld van Vennootschapsbelasting.

Lees verder

Liquiditeitsmanagement in de zorg in tijden van COVID

Lees verder

COVID-19 en Inleners- en ketenaansprakelijkheid in de Zorg

Zorginstellingen die werkzaamheden uitbesteden en personeel inlenen doen er goed aan zich te realiseren dat hieraan (financiële) risico’s kunnen kleven. Bekijk onze factsheet voor meer informatie over: inleners- en ketenaansprakelijkheid in de Zorg.

Lees verder

Werkelijk gebruik btw-aftrek toegestaan bij bank

Op 27 maart 2020 heeft Hof Den Bosch een belangwekkende uitspraak gedaan over btw-aftrek in een zaak van een financiële instelling. Het hof oordeelt dat de ‘werkelijkgebruikmethodiek’ van de bank voldoende aannemelijk is gemaakt.

Lees verder

Subjectieve vrijstellingen vennootschapsbelasting in jeugdzorgsector - komt uw organisatie in aanmerking?

Lees verder

Btw-ontwikkelingen in de zorgsector

Btw-heffing bij samenwerking binnen de zorg is een veelbesproken onderwerp. Terugkerend thema is of de onderlinge prestaties binnen de samenwerking zijn onderworpen aan btw-heffing.

Lees verder

© 2021 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.