Btw: efficiënt advies bij bijzondere situaties en uitzonderingen

BTW

Btw: iedere ondernemer betaalt of ontvangt het bij in- en verkopen van goederen en diensten. Voor veel ondernemingen vormen de btw-regels geen probleem. Daarom is hierbij meestal geen uitgebreide deskundige begeleiding nodig. Maar er zijn vele bijzondere situaties en uitzonderingen in de regelgeving rondom btw. In deze gevallen voorziet Meijburg & Co u graag van deskundig advies.

Lastige situaties bij btw-heffing

De vele bijzondere situaties en uitzonderingen bij de btw-heffing krijgen vaak de meeste aandacht bij btw-controles. Van een dergelijke lastige situatie is bijvoorbeeld sprake als uw onderneming veel in- en verkooptransacties heeft. Als dit bovendien het geval is in combinatie met een complexe, grensoverschrijdende supply chain, dan is het moeilijk om te voldoen aan alle verschillende wet- en regelgeving rondom de btw-heffing. Daarbij is het ook een grote uitdaging om de ERP-systemen goed in te richten.

Dit kan Meijburg & Co op het gebied van btw voor u betekenen

Meijburg & Co heeft vele btw-professionals in huis. Wij houden ons fulltime bezig met btw-heffing. Dit zijn de diensten die we verlenen rondom btw:

  • Algemene btw-planning, zowel nationaal als grensoverschrijdend.
  • Advies bij complexe transacties. Denk hierbij aan fusie, acquisitie en herstructurering van activiteiten.
  • Procesvoering, zowel nationaal als voor het Europese Hof van Justitie.
  • Ondersteuning bij belastingcontroles.
  • Onderhandelen met de Belastingdienst.
  • Geven van second opinions.
  • Due-diligence-onderzoeken.
  • Aanbieden van tools, zoals voor data-analyse.
  • Compliancewerkzaamheden, inclusief het outsourcen van aangiften.
  • Een ERP-systeemcheck: is uw ERP-systeem correct ingericht? Zo niet, dan adviseren wij u over en assisteren wij u bij een nieuw of verbeterd ERP-systeem. Dit doen we voor verschillende marktsegmenten, zoals vastgoed, non-profit, software, leasing en financiële dienstverlening.

Advies nodig over btw-heffing?

Zoals gezegd houden onze professionals zich fulltime bezig met vraagstukken rondom btw-heffing. In combinatie met de omvang van onze btw-afdeling zorgt dit voor een ongekend kennis- en ervaringsniveau op het gebied van btw. Bovendien werken we intensief samen met onze btw-collega’s van buitenlandse KPMG-kantoren. Dat zorgt ervoor dat we u ook op internationaal gebied van de meest efficiënte adviezen kunnen voorzien.

Heeft u hulp nodig bij de btw-heffing van uw onderneming? Is uw bedrijf op zoek naar een goede partner op het gebied van btw? Onze specialisten staan graag voor u klaar.

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.