Digitale Economie

De toenemende digitalisering van de samenleving en het bedrijfsleven leidt ertoe dat het economisch landschap continue verandert.

De huidige, fiscale regels zijn grotendeels nog gebaseerd op de ‘oude’ economie waarbij fysieke aanwezigheid in een land voor ondernemingen veelal vereist was om lokaal zaken te doen. Met de komst van internet, smart phones en andere technische ontwikkelingen is dit volledig veranderd. Het is duidelijk dat de fiscale regels aangepast moeten worden om deze in lijn te brengen met de huidige, economische realiteit.

Voor ondernemingen binnen de digitale economie, maar ook zeker voor traditionele multinationals die in toenemende mate digitaliseren, is het belangrijk dat nieuwe, fiscale regels uitvoerbaar zijn en niet leiden tot dubbele belastingheffing. Om te voorkomen dat internationaal een lappendeken ontstaat van verschillende fiscale maatregelen is het van belang dat op wereldwijde basis een gezamenlijke oplossing wordt gevonden voor de belastingheffing van de digitale economie.

Dit onderwerp staat daarom al geruime tijd hoog op de agenda bij internationale organisaties, zoals de Europese Unie en de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). 

Meer informatie?

Vragen over de ontwikkelingen op het vlak van de digitale economie en wat deze voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neemt gerust contact op met een van onze specialisten.

10
Oct

Seminar - KPMG België-Nederland Desk Seminar 2023

10
Oct

Webcast - Btw-actualiteiten

09
Nov

Seminar - Transfer Pricing Seminar 2023

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.