Tax analytics met de Tax Intelligence Solution

Tax analytics met de tax intelligent solution

Wilt u met behulp van data analyse fiscale risico’s en kansen signaleren en daarop de juiste acties ondernemen? En wilt daarbij uw IT-collega’s niet te veel belasten met extra werk? Met de Tax Intelligence Solution (TIS) heeft Meijburg & Co kennis van en ervaring met fiscaliteit en ERP-systemen gecombineerd in een krachtige en efficiënte tool voor tax analytics. We vertellen u er hier meer over.

Tax analytics met branchespecifieke standaard-analyses

Voor veel ondernemingen is het fiscale proces – compliance en rapportage – complex. Dat geldt vooral voor transactionele belastingen zoals btw, invoerrechten en transfer pricing, maar ook voor directe belastingen. De complexiteit wordt vergroot als sprake is van  veel in- en verkooptransacties in combinatie met een grensoverschrijdende supply chain. TIS maakt het mogelijk om data-analyses voor tax uit te voeren. TIS beschikt over tientallen standaard-analyses, ook branche specifieke. Dit geeft meteen een goed beeld van de kwaliteit van het AR- en/of AP-proces.

Voordelen van tax analytics met TIS

Inzicht in de verwerking van de relevante data via TIS heeft verschillende voordelen. De belangrijkste zetten we hieronder voor u op een rijtje:

  • Inzicht in het niveau van compliance in veel landen
  • Mogelijke besparingen
  • Mogelijkheden om processen te verbeteren
  • Mogelijkheden om het ERP-systeem te verbeteren

Daarnaast kan TIS onder andere ondersteuning bieden bij de voorbereiding van de btw-aangiften, EU-listings en Intrastat-opgaven.

Tax analytics als global solution

TIS is geschikt voor analyses van transacties in vrijwel alle landen. Met ondersteuning van lokale fiscale en IT-specialisten is TIS al voor veel cliënten in verschillende landen succesvol ingezet. Deze tool is dus met recht een ‘global solution’.

Meer informatie over tax analytics?

Als u meer wilt weten over tax analytics en de Tax Intelligence Solution van Meijburg & Co, neem dan contact op met onze specialisten. Zij vertellen u er graag meer over.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.