Tax analytics met de Tax Intelligence Solution

Tax analytics met de tax intelligent solution

Wilt u met behulp van data analyse fiscale risico’s en kansen signaleren en daarop de juiste acties ondernemen? En wilt daarbij uw IT-collega’s niet te veel belasten met extra werk? Met de Tax Intelligence Solution (TIS) heeft Meijburg & Co kennis van en ervaring met fiscaliteit en ERP-systemen gecombineerd in een krachtige en efficiënte tool voor tax analytics. We vertellen u er hier meer over.

Tax analytics met branchespecifieke standaard-analyses

Voor veel ondernemingen is het fiscale proces – compliance en rapportage – complex. Dat geldt vooral voor transactionele belastingen zoals btw, invoerrechten en transfer pricing, maar ook voor directe belastingen. De complexiteit wordt vergroot als sprake is van  veel in- en verkooptransacties in combinatie met een grensoverschrijdende supply chain. TIS maakt het mogelijk om data-analyses voor tax uit te voeren. TIS beschikt over tientallen standaard-analyses, ook branche specifieke. Dit geeft meteen een goed beeld van de kwaliteit van het AR- en/of AP-proces.

Voordelen van tax analytics met TIS

Inzicht in de verwerking van de relevante data via TIS heeft verschillende voordelen. De belangrijkste zetten we hieronder voor u op een rijtje:

  • Inzicht in het niveau van compliance in veel landen
  • Mogelijke besparingen
  • Mogelijkheden om processen te verbeteren
  • Mogelijkheden om het ERP-systeem te verbeteren

Daarnaast kan TIS onder andere ondersteuning bieden bij de voorbereiding van de btw-aangiften, EU-listings en Intrastat-opgaven.

Tax analytics als global solution

TIS is geschikt voor analyses van transacties in vrijwel alle landen. Met ondersteuning van lokale fiscale en IT-specialisten is TIS al voor veel cliënten in verschillende landen succesvol ingezet. Deze tool is dus met recht een ‘global solution’.

Meer informatie over tax analytics?

Als u meer wilt weten over tax analytics en de Tax Intelligence Solution van Meijburg & Co, neem dan contact op met onze specialisten. Zij vertellen u er graag meer over.

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.