WOZ en gemeentelijke heffingen

De WOZ-waarde van jouw huis of bedrijfspand wordt steeds belangrijker. Deze moet dus juist zijn. Ook kun je veel besparen op lokale belastingen. Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Contact

De WOZ-waarde van uw huis of bedrijfspand wordt steeds belangrijker. De WOZ-waarde vormt namelijk niet alleen de basis voor de onroerendezaakbelasting (OZB), maar ook voor talloze andere belastingen. Het is dus van groot belang dat deze waarde niet te hoog is. Daarnaast kunt u in veel gevallen besparen op andere lokale belastingen. De professionals van Meijburg & Co helpen u graag bij al uw vragen over WOZ en gemeentelijke heffingen.

WOZ-waarde als basis voor belastingen

Zoals gezegd, vormt de WOZ-waarde de basis voor de heffing van allerlei belastingen. Het gaat om de volgende belastingsoorten:

  • Onroerendezaakbelasting (OZB).
  • Andere lokale belastingen, zoals rioolheffing.
  • Fiscale afschrijving vennootschapsbelasting. U mag namelijk afschrijven tot de WOZ-waarde.
  • Verhuurderheffing, bij sociale huurwoningen.
  • Energiebelasting. Hierbij kunnen WOZ-objecten worden samengevoegd.

Wettelijke regels

De WOZ-waarde en andere taxaties zijn niet zomaar met elkaar te vergelijken. Dit komt door de wettelijke regels. De WOZ-regels gaan bijvoorbeeld voorbij aan de verhuurde staat van een pand. Hierdoor ligt de WOZ-waarde vaak onder de marktwaarde. Daarnaast zijn er soms fiscale vrijstellingen van toepassing.

Beoordeling WOZ-waarde

Wat is de juiste WOZ-waarde van uw bedrijfspand of huis? Een kritische beoordeling van de WOZ-waarde door onze experts kan u duidelijkheid geven. Zo kunt u duizenden euro’s aan belasting besparen. Ons team bestaat uit gespecialiseerde juristen en taxateurs. Wij kunnen via een korte toets vaststellen of een besparing mogelijk is. Zelfs als u de monitoring van de WOZ heeft uitbesteed aan derden, kunnen wij de besparing voor u optimaliseren.

Is er een bezwaar- of beroepsprocedure nodig om de besparingen te bereiken? Die kunnen wij voor u verzorgen. Wij zijn hierin graag uw betrouwbare partner. Als u dat wilt, kunnen wij ook uw volledige WOZ-administratie uit handen nemen. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Lokale belastingen

U kunt niet alleen veel besparen op de OZB, maar ook op andere lokale belastingen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende:

  • Bouwleges
  • Precariobelasting
  • Rioolheffing
  • Toeristenbelasting

Advies nodig over WOZ en gemeentelijke heffingen?

Wilt u weten of de WOZ-waarde van uw bedrijfspand of huis wel juist is? Of hebt u hulp nodig bij het besparen op lokale belastingen? De specialisten van Meijburg & Co zijn u graag van dienst. Wij houden ons dagelijks bezig met advies over WOZ en gemeentelijke heffingen, waardoor u verzekerd bent van deskundig fiscaal advies. We kijken ernaar uit om uw probleem of vraag samen op te pakken.

 

Links & Downloads

Aankomende events

30
Nov

Online - Btw-sessie | CBAM-verplichtingen

30
Nov

Webcast - Woningcorporaties | Onderzoek fiscaliteit in de jaarrekening

07
Dec

Webcast - Schijnzelfstandigheid in de zorg

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.