Country by Country Rapportage

Multinationale ondernemingen met een groepsomzet van meer dan EUR 750 miljoen zijn verplicht om jaarlijks binnen 12 maanden na afloop van het boekjaar een Country-by-Country (CbC) report (landenoverzicht) aan te leveren bij de Belastingdienst.

Indien zij niet aan deze verplichting voldoen, kan dat resulteren in hoge bestuurlijke boetes. In de afgelopen jaren heeft ons team van specialisten veel ervaring opgedaan met het opstellen, converteren en aanleveren van dergelijke rapportages. Wij begeleiden je graag bij de volgende CbC-gerelateerde processen:

  • Beoordelen van huidige CbC-beleid en gehanteerde datadefinitie

  • Uitvoeren van CbC-dataextractie

  • Verrichten van CbC-data-analyse

  • Opstellen van CbC-rapportage, inclusief conversie naar XML en aanlevering bij Belastingdienst

  • Verstrekken van in te vullen sjabloon, inclusief beoordeling door onze specialisten, conversie naar XML en aanlevering bij Belastingdienst

Notificatie Country-by-Country rapportage

Regelmatig publiceren wij een (Engelstalig) overzicht van de CbCR-notificatieverplichtingen. In dit overzicht zijn alle landen opgenomen die (momenteel) definitieve wetgeving op het gebied van Country-by-Country Reporting (CbCR) hebben ingevoerd.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.