Fusies en Overnames (M&A)

Bij fusies en overnames is vaak sprake van een competitieve markt en veel belangrijke beslissingen, daarom is snel handelen cruciaal voor een succesvolle transactie. Onze specialisten zijn jou hierbij graag van dienst!

Contact team

Belastingen als aandachtspunt

Zoals gezegd, vormen belastingen een belangrijk aandachtspunt bij een fusie of overname. Belastingen spelen een bepalende rol om de volgende redenen:

  • Om historische belastingrisico’s te begrijpen
  • Voor de prijsbepaling
  • Voor de structurering
  • Voor de financiering

Assistentie voor zowel verkopende als kopende partij

U kunt met al uw vragen over een fusie en overname terecht bij onze specialisten, of u nu de verkopende of kopende partij bent. Bent u de verkopende partij? Dan staan we u graag bij met een fiscale en juridische pre-deal evaluatie. Deze kan veel waarde toevoegen. Daarnaast assisteren we u tijdens alle relevante stadia van het verkoopproces. Bent u de kopende partij? Dan bestaat onze assistentie uit vele elementen. Bij een succesvolle transactie eindigt het vaak met een post-transactieherstructurering en een post-transactie-integratie.

Advisering bedrijfsovername en fusie

Bij de overname van een bedrijf of een fusie krijgt u met veel aspecten te maken. Wij staan u graag bij met fiscaal en juridisch advies op de volgende gebieden:

Internationale begeleiding bij fusies en overnames

Met ongeveer 40 transactiespecialisten vormen we de Nederlandse tak van het Global Merger & Acquisition Tax Network van KPMG. We werken regelmatig samen met dit netwerk. Daardoor kunt u ons ook inschakelen voor de internationale begeleiding bij fusies en overnames. Daarnaast werken we nauw samen met de financiële transactie-experts van KPMG. Zo kunnen we de financiële, tax, legal, IT en commerciële due diligence onderzoeken zo efficiënt mogelijk uitvoeren.

Intensieve samenwerking met Meijburg Legal

We werken niet alleen met internationale collega’s en financiële transactiespecialisten samen, maar we hebben ook een intensieve samenwerking met Meijburg Legal. Hierdoor kunnen wij u deskundig en snel begeleiden bij het structureren van een fusie, splitsing of overname. De volgende fiscale en juridische stappen voeren we onder meer gezamenlijk voor u uit:

  • Het oprichten van BV’s
  • Juridische fusies en splitsingen
  • Het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten en SPA's
  • Governance-documentatie
  • Juridische due diligence

Fiscaal of juridisch advies bij fusies en overnames

Heeft u behoefte aan fiscaal of juridisch advies bij een fusie? Of heeft u te maken met de overname van een bedrijf en wilt u hulp bij de belastingtechnische of juridische kant ervan? De professionals van Meijburg & Co helpen u graag. Wij zijn dagelijks betrokken bij fusies en overnames van kleinere en grotere ondernemingen. Daardoor hebben we een enorme kennis en ervaring. Die zetten we graag in om u van het beste fiscale en juridische advies te voorzien. Zo bent u zo succesvol mogelijk tijdens een fusie en overname project.

Links & Downloads

Aankomende events

30
Nov

Online - Btw-sessie | CBAM-verplichtingen

30
Nov

Webcast - Woningcorporaties | Onderzoek fiscaliteit in de jaarrekening

07
Dec

Webcast - Schijnzelfstandigheid in de zorg

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.