Estate planning

Heb je een goedlopend familiebedrijf en heb je hulp nodig bij de estate planning? Wij adviseren jou graag over de fiscale en juridische aspecten die daarbij horen. Je leest er hier meer over.

Contact team

Regel je zaken voor later met Estate planning

Als oprichter van een familiebedrijf hebt u elke dag heel wat aan uw hoofd als het om de bedrijfsvoering gaat. Die taak vraagt vaak zelfs de volledige aandacht. Het gevolg van die drukte is dat vraagstukken die een directe impact op het bedrijf hebben prioriteit krijgen. Andere, minder urgente zaken, zoals bijvoorbeeld de oude dag, lijken dan nog ver weg en krijgen dus niet of nauwelijks aandacht. Toch is het verstandig om hier ook aandacht aan te besteden. Met Estate planning kunt u er namelijk voor zorgen dat ook zaken die in de toekomst spelen rondom familiezaken, goed geregeld zijn.

Bedrijfsstructuur en Estate planning

Het is dus een goed idee om de bedrijfsstructuur van uw familiebedrijf ook te bekijken vanuit het oogpunt van Estate planning. Is die structuur wel optimaal voor een toekomstige vererving van het familiebedrijf? Is het testament zo opgesteld, dat bij die vererving niet teveel belasting wordt betaald? De adviseurs van Meijburg & Co kennen de fiscale en juridische haken en ogen, maar ook de mogelijkheden van een testament. Zij kunnen u daarmee dus uitstekend van dienst zijn als het gaat om het geven van een op maat gemaakt advies.

Estate planning tijdens leven

Een goede Estate planning is niet alleen op overlijden gericht. Meijburg adviseert u daarom ook over schenkingstrajecten en (bedrijfs)overdrachten tijdens leven. Op die manier kunt u in de loop van de tijd aardig wat belasting besparen. En dat zonder dat de volgende generatie al de zeggenschap over het familiebedrijf of de beschikking over het familiekapitaal krijgt.

Estate planning voor het behoud van het familiekapitaal

Is het juist wel de bedoeling dat de volgende generatie nu al kan beschikken over (een deel van) het familiekapitaal? Ook dan denken wij mee om te bepalen hoe er op een fiscaal vriendelijke manier al geld naar de volgende generatie kan. Estate planning is dus een belangrijk punt op de agenda van de familie. Want goede Estate planning zorgt mede voor het behoud van het familiekapitaal.

Fiscaal advies nodig bij Estate planning?

Heeft u hulp nodig bij de Estate planning voor uw familiebedrijf? De adviseurs van Meijburg & Co kunnen u adviseren over de fiscale en juridische aspecten die daarbij horen en helpen met de Estate planning. Wilt u meer informatie? Bel dan met een van onze specialisten; zij helpen u graag.

Aankomende events

30
Nov

Online - Btw-sessie | CBAM-verplichtingen

30
Nov

Webcast - Woningcorporaties | Onderzoek fiscaliteit in de jaarrekening

07
Dec

Webcast - Schijnzelfstandigheid in de zorg

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.