Energiebelasting en milieuheffingen

Nu de controles strenger zijn dan voorheen, is het van groot belang dat je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving, en daarmee compliant bent. Ook op dit gebied ondersteunen en adviseren onze professionals je graag. De specialisten van KPMG Meijburg & Co voorzien jou daarom graag van fiscaal advies.

Meld je nu aan voor de ESG-nieuwsbrief

Het milieu en het klimaat staan volop in de schijnwerpers. In het nieuws gaat het regelmatig over de klimaatdoelen en belastingheffing over milieubelastend gedrag. Een van de gevolgen is dat de Belastingdienst de afgelopen jaren steeds strenger controleert of bedrijven zich wel aan de wetgeving houden omtrent energiebelasting en milieuheffingen. En dat terwijl de ontwikkelingen en voortdurend veranderende regels op milieugebied amper bij te houden zijn. Nu de controles strenger zijn dan voorheen, is het van groot belang dat je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving, en daarmee compliant bent. Ook op dit gebied ondersteunen en adviseren onze professionals je graag. De specialisten van KPMG Meijburg & Co voorzien jou daarom graag van fiscaal advies.
 

Energiebelasting

Energiebelasting

De tarieven van de energiebelasting stijgen vrijwel elk jaar opnieuw. Wist je dat er voor de energiebelasting verschillende vrijstellingen en teruggaafmogelijkheden zijn? Dit kan binnen jouw organisatie tot significante besparingen leiden. Wij kijken graag of er op jouw situatie een vrijstelling of teruggaafmogelijkheid van toepassing is. Heb jij je weleens afgevraagd of je de aangifte voor de energiebelasting zakelijk moet doen, zoals bij zonnepanelen? Of misschien vermoed je dat de Belastingdienst een te hoog bedrag in de heffing heeft betrokken.

Milieuheffingen

Milieuheffingen

Naast de energiebelasting gelden er ook andere milieuheffingen in Nederland. Het doel van deze heffingen is om milieubelastend gedrag te belasten. Er zijn verschillende soorten:

  • Afvalstoffenbelasting
  • Belasting op leidingwater
  • Kolenbelasting
  • Verontreinigingsheffing
  • Zuiveringsheffing

Fiscaal advies over energiebelasting en milieuheffingen nodig?

Heb jij behoefte aan fiscaal advies over energiebelasting en milieuheffingen? Vraag jij je bijvoorbeeld af of je gebruik kunt maken van een vrijstelling of teruggaafmogelijkheid? De specialisten van Meijburg & Co zijn je graag van dienst. Met onze specialistische kennis en jarenlange ervaring weten we precies hoe we jou het beste kunnen helpen. Zo ben jij in staat om significante besparingen te realiseren op milieubelastingen. We gaan graag voor je aan de slag.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.