Juridische procedures en boekonderzoeken

Douanecontrole: juridische procedures en boekonderzoeken

Discussies met de douane over onderwerpen als douanecontrole is van alle tijden. Douanecontrole gaat over de waarde van goederen, het toegepaste tarief (of de gebruikte vrijstelling) en de manier waarop een bedrijf uitvoering geeft aan vergunningsvoorwaarden.

Hoe helpen wij met douanecontrole?

Douanecontrole en douanewetgeving: bijstand bij invoeraangiften en vergunningen

Regelmatig begint het contact met de douane met de aankondiging dat er bij het bedrijf een douanecontrole plaatsvindt. Het is raadzaam om een specialist bij te laten staan om de reikwijdte van de douanecontrole goed in de gaten te houden.

Zodra er een verschil van interpretatie is over de uitkomsten van de douanecontrole, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk ter sprake te brengen. Het douaneteam van Meijburg helpt graag met douanecontroles en douanewetgeving.

Douanecontrole: bijstand bij bezwaar douanekosten en beroep

Bezwaar aantekenen tegen een naheffingsaanslag of UTB (Uitnodiging Tot Betaling) van de douane is altijd mogelijk. De douane moét deze beslissing dan heroverwegen. Dit leidt er soms toe dat de aanslag van tafel gaat. Het douaneteam en de juristen douane van Meijburg & Co staat altijd bij, zowel bij bezwaar als beroep.

Meer weten over douanecontrole?

Het douaneteam van Meijburg & Co beschikt over ruime ervaring op het gebied van douanecontrole. Zo bieden wij brede ondersteuning bij geschillen met zowel nationale als buitenlandse douane autoriteiten. Door onze jarenlange ervaring met douanecontrole en overleg met de douane zorgen wij dat het contact met de autoriteiten soepel verloopt.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.