Juridische procedures en boekonderzoeken

Douanecontrole: juridische procedures en boekonderzoeken

Discussies met de douane over onderwerpen als douanecontrole is van alle tijden. Douanecontrole gaat over de waarde van goederen, het toegepaste tarief (of de gebruikte vrijstelling) en de manier waarop een bedrijf uitvoering geeft aan vergunningsvoorwaarden.

Het Douaneteam van Meijburg & Co beschikt over ruime ervaring op het gebied van douanecontrole. Zo bieden wij brede ondersteuning bij geschillen met zowel nationale als buitenlandse douane autoriteiten. Door onze jarenlange ervaring met douanecontrole en overleg met de douane zorgen wij dat het contact met de autoriteiten soepel verloopt.

Hoe helpen wij u met douanecontrole?

Douanecontrole en douanewetgeving: bijstand bij invoeraangiften en vergunningen

Regelmatig begint het contact met de douane met de aankondiging dat er bij uw bedrijf een douanecontrole plaatsvindt. Dit kan bijvoorbeeld een douanecontrole zijn op uw invoeraangiften of op het naleven van vergunningsvoorwaarden. Het is raadzaam om u te laten bijstaan door een specialist om de reikwijdte van de douanecontrole goed in de gaten te houden.

Zodra er een verschil van interpretatie is over de uitkomsten van de douanecontrole, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk ter sprake te brengen. U wilt namelijk onnodige procedures voorkomen. Het Douaneteam van Meijburg helpt u graag met douanecontroles en douanewetgeving.

Douanecontrole: bijstand bij bezwaar douanekosten en beroep

Bezwaar aantekenen tegen een naheffingsaanslag of UTB (Uitnodiging Tot Betaling) van de douane is altijd mogelijk. De douane moét deze beslissing dan heroverwegen. Dit leidt er soms toe dat de aanslag van tafel gaat. Gebeurt dit niet dan vraagt u in het uiterste geval de rechter om een oordeel. U gaat dan in hoger beroep. Het Douaneteam en de juristen douane van Meijburg & Co staat u altijd bij, zowel bij bezwaar als beroep.

Wilt u meer weten over douanecontrole?

Neem contact op met onze douanespecialisten en juristen als u meer wilt weten over douanecontrole. Onze specialisten en juristen douane staan u graag te woord over douanecontrole en het douaneproces van uw bedrijf.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.