Private equity en belastingadvies

private equity

Private Equity is een verzamelnaam voor investeerders die risicodragend vermogen ter beschikking stellen aan niet-beursgenoteerde ondernemingen. Bij de fondsen zelf en bij aan- en verkooptransacties komt er op fiscaal gebied heel wat kijken. De professionals van Meijburg & Co adviseren u hier graag over.

Private equity en belastingadvies

Waarom stellen investeerders risicodragend vermogen aan ondernemingen ter beschikking? Het doel van Private Equity is om deze ondernemingen te laten groeien. Dit kan bijvoorbeeld via rationalisatie, acquisities of door groeiprogramma’s versneld door te voeren. Een ander doel kan zijn om een bedrijf meer te laten specialiseren in een bepaalde richting.

Wat krijgt de investeerder hiervoor terug? In ruil hiervoor ontvangt de investeerder als regel een aandelenbelang in de vennootschap. Daarnaast kan in verschillende vormen  vreemd vermogen worden verstrekt. Zo profiteren beide partijen.

Fiscaal advies bij aankooptransacties

Onze specialisten verzorgen zowel adviezen over aan- en verkooptransacties op het gebied van Private Equity als over het structureren en opzetten van de fondsen zelf. Wat kunt u verwachten van fiscaal advies bij aankooptransacties? Wij helpen u met fiscale due diligence en acquisitiestructurering. Daarnaast reviewen we de transactiedocumentatie. Bovendien analyseren we de aftrekbaarheid van de rente van de acquisitiefinanciering. Zo betaalt u geen onnodige kosten.

Fiscaal advies bij verkooptransacties

We voorzien u ook graag van fiscaal advies bij verkooptransacties. Wat kunt u in dat geval van ons verwachten? Onze service bestaat uit een compleet pakket vendor assistance. Dat bestaat niet alleen uit due diligence. Het houdt onder meer ook in dat we een herstructurering voorafgaand aan de verkoop verzorgen. Daarnaast behoort fiscale begeleiding van een ‘carve out’ hiertoe. En ook hierbij reviewen we de transactiedocumentatie voor u.

Private equity fonds oprichten

Tot slot helpen we u graag bij het structureren en opzetten van de fondsen zelf. Dan adviseren onze Private Equity experts u over hoe u uw fonds zo fiscaal efficiënt mogelijk kunt opzetten. Dat bespaart u veel onnodige belasting.

Advies op het gebied van Private Equity nodig?

Bij Private Equity gaat het om totaaloplossingen. Antwoorden op vraagstukken op het gebied van belastingen, accountancy en financieringsstructuren maken hier allemaal deel van uit. Daarom werken we nauw samen met KPMG Audit, Transaction Services en Deal Advisory. Omdat veel transacties een internationaal karakter hebben, werken we daarnaast vaak in teamverband met buitenlandse KPMG-collega’s. Zo bent u verzekerd van het beste advies.

Heeft u hulp nodig op het gebied van Private Equity? Wilt u bijvoorbeeld fiscaal advies bij een aan- of verkooptransactie? Onze specialistische kennis en ruime ervaring met binnen- en buitenlandse maatschappijen, participatiemaatschappijen en ‘informal investors’ zorgt ervoor dat wij u optimaal van dienst kunnen zijn. Neem gerust contact met ons op.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.