Het Eye Filmmuseum

Hoofdsponsor Tentoonstellingen

For your eyes only!

Cultuur staat aan de basis van innovatie en verandering. Het Eye Filmmuseum blijkt keer op keer in staat om nieuwe visies te ontwikkelen en ons op nieuwe en frisse manieren naar de dingen te laten kijken in de ruimste zin van het woord, door te beleven, te voelen en te ontdekken. Eye is schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van de film en de kunst van het bewegend beeld.

KPMG Meijburg & Co presenteert zich als hoofdsponsor van de tentoonstellingen. Met deze samenwerking streven wij ernaar deze beweging in onze samenleving tot stand te brengen en te houden. Hiermee openen wij het venster voor een andere, prikkelende blik op de wereld.

Bezoek huidige tentoonstelling Eye Filmmuseum

Het Eye Filmmuseum presenteert dit voorjaar Cosmic Realism, de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor. Opgeleid als antropologen combineren ze antropologie, documentaires en beeldende kunst in hun werk. De tentoonstelling voert langs zeven indrukwekkende installaties waarbij je de ontwikkeling van de makers kunt volgen. Hun zoektocht naar een nieuwe filmtaal die verder gaat dan de traditionele mensgerichte blik in de antropologie wordt hierbij goed zichtbaar. Niet de mens staat centraal, maar de relaties tussen alle levende wezens onderling wordt blootgelegd. De werken raken aan grootse, allesomvattende thema’s als het aardse, de zee, de geest, de slaap en de Apocalyps. De tentoonstelling is t/m 20 mei 2024 te bezichtigen.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.