Loek Helderman

Loek is Global Tax Lead voor ESG Tax & Legal, waar de ESG-duurzaamheidsdiensten van KPMG onder vallen, en tevens partner bij KPMG Meijburg & Co. In zijn rol als Global Tax Lead voor ESG T&L fungeert Loek als strategische schakel tussen het Global Tax & Legal-netwerk en KPMG’s member fims. Loek is tevens lid van het Global Tax & Legal Management Team van KPMG.

Bij KPMG Meijburg & Co geeft Loek mede leiding aan het Dutch Corporate Clients Team. Hij is sinds 2010 in dienst van de firma. Als global lead tax partner voor diverse Europese wereldwijd opererende multinationals is Loek betrokken geweest bij een groot aantal projecten op het gebied van de Nederlandse en internationale vennootschapsbelasting. Daarnaast heeft hij brede ervaring met grootschalige herstructureringen, op welk gebied hij heeft meegewerkt aan talrijke internationale projecten.

Voor zijn tijd bij KPMG heeft Loek ruim 25 jaar gewerkt bij een grote onderneming in consumptiegoederen, waar hij diverse internationale functies vervulde op de afdeling Vennootschapsbelasting. De laatste tien jaar was Loek lid van het Tax Leadership-team, als VP Tax Europe & Global Transfer Pricing. Voor die tijd vervulde hij de rol van VP Tax voor de Amerika’s & Special Projects.

Specialismen

  • ESG
  • Technologie & Datamangement
  • Internationaal belastingrecht
  • Tax control
  • Vennootschapsbelasting

Marktsectoren

  • Corporate Clients

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.